Η αρθρογραφία και ο ρόλος της, στη ζωή μου…

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

00:01:16,01/08/2019
Γυναίκα συγγραφέας μπροστά στη γραφομηχανή

Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για το ρόλο της αρθρογραφίας στη ζωή της

Αρθρογραφώ επαγγελματικά σε διάφορα sites και εφημερίδες για σχεδόν δύο χρόνια. Η συγγραφική ικανότητά μου,  σε συνδυασμό με την ικανότητα που μου έδωσαν διάφορες σελίδες, με βοήθησαν να βγω από μία αρκετά δύσκολη περίοδο της ζωής μου.

Η επαφή μου με άλλους ανθρώπους, η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή απόψεων, βοήθησαν το πνεύμα και τις γνώσεις μου,  να διευρυνθούν. Άφησα ανοιχτό το μυαλό μου να εκφραστεί δίχως φόβους και ανασφάλειες, με μία αγάπη για τη συγγραφή, η οποία άγγιξε και άλλους ανθρώπους και τους έκανε να αγαπήσουν τα κείμενά μου.

Η συγγραφή είναι ένα επάγγελμα, το οποίο δεν προσφέρει μεγάλη οικονομική βεβαιότητα, βάλλεται από την αγωνία του αύριο και προσφέρει αβεβαιότητα για το βιοποριστικό κομμάτι. Όμως, προσφέρει τη χαρά της διανοητικής έρευνας, την προσπάθεια για τη βελτίωση του εσωτερικού κόσμου μας,  και την εμβάθυνση σε πολλούς, καθώς και διάφορους τομείς. Η συγγραφή είναι μία μοναδική πράξη, μία διαδικασία εμβάθυνσης στον εαυτό μας,  και τα γεγονότα, ένα ξεκλείδωμα της ψυχής μας,  σε άλλα άτομα.

Είναι δύσκολο ένας συγγραφέας –και μάλιστα ανερχόμενος –  να καταφέρει να βιοπορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τη συγγραφή. Από την προσωπική μου, εμπειρία, γνωρίζω πως κάθε συγγραφέας ή άνθρωπος που αγαπάει να γράφει, προσπαθεί διαρκώς για το όνειρό του, έρχεται με τη δυσπιστία και την αποθάρρυνση από το οικογενειακό, καθώς  και φιλικό περιβάλλον του.  Όμως, με διαρκή προσπάθεια, εμπιστοσύνη στον εαυτό και αταλάντευτη θέληση, μπορεί να ξεκινήσει και να χτίζει σταδιακά ένα όνομα.

Η δημόσια έκφραση των απόψεών μας, και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις, μας δείχνει το μεγαλείο της ποικιλομορφίας των απόψεων και μας ωθεί στο να ζυμωθούμε μέσα από την αλληλεπίδρασή μας, με άλλα άτομα. Ακόμα και αν άτομα ξεσπάνε εναντίον μας, είναι αγενείς και κακότροποι εις βάρος μας, αυτό μας δείχνει πως η προσπάθεια πάντοτε θα βρίσκει άτομα, τα οποία  θέλουν να μας μειώνουν και να μας αποθαρρύνουν. Αυτό θα  πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς στο να μην εγκαταλείπουμε αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους, ακόμα και αν δεν αρέσει σε μερικούς.

Το blogging είναι ένας σύγχρονος τρόπος, στον οποίο προσφεύγουν αρκετά άτομα που επιθυμούν να εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά και να κερδίζουν ένα εισόδημα παραπάνω. Η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτεί αφοσίωση, γνώση του αντικειμένου και αληθινή αγάπη.

Ο καλός επαγγελματίας γνωρίζει πως για να πετύχει σε αυτό που θέλει, θα πρέπει να ασχολείται με τα θέματα, τα οποία γνωρίζει με βεβαιότητα και να διαπνέεται με αυτοπεποίθηση και αίσθημα σιγουριάς. Θα πρέπει να είναι πρόσχαρος, ευγενικός και να αφιερώνει χρόνο στο στόχο, καθώς και τα όνειρά του. Η καλαισθησία των φωτογραφιών και του περιεχομένου των κειμένων του, η σωστή ορθογραφία και τονισμός, η ευγένεια, όλα αυτά θα βοηθήσουν τον μέλλοντα blogger να χτίσει ένα όνομα, καθώς  και να χτίσει θεμέλια για την επερχόμενη επιτυχία του.

Ας μη σταματήσουμε να πιστεύουμε στα όνειρά μας, όποια και αν είναι τα εμπόδια που συναντάμε στο διάβα μας. Ο δρόμος μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά η διαδρομή είναι μαγική και γεμάτη εκπλήξεις!

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.