H στήλη «Λογοτεχνία» του «Τυπολόγου»

0
167

H στήλη «Λογοτεχνία» του «Τυπολόγου»

Του Νίκου Μόσχοβου

H στήλη “Λογοτεχνία” φιλοδοξεί να αποτελέσει το “σπίτι” κάθε συγγραφέα και ποιητή

«Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία», ανέφερε κάποτε ο Αμερικανός αρθρογράφος Robert Benchley και αυτές τις «χρονομηχανές» παρουσιάζουμε εδώ και καιρό  μέσα από τη στήλη «Λογοτεχνία». Ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου και την  ανακοινώνουμε  τώρα επίσημα προς τους αναγνώστες, καθώς  και τις αναγνώστριες του «Τυπολόγου».

Μέσα από αυτή τη στήλη παρουσιάζονται αποκλειστικά τα βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που εκδίδονται στους τομείς της μυθιστορίας, της ποίησης, της βιογραφίας, των θεατρικών έργων, των σεναρίων  και  του δοκιμίου επάνω στα γράμματα και στον πολιτισμό.

Επίσης, θα συν – «φιλοξενούνται» συνεντεύξεις με συγγραφείς, λογοτέχνες, δοκιμιογράφους, ποιητές και σεναριογράφους, καθώς  και κείμενά τους, για τα γράμματα ή τον  πολιτισμό.

Από την ίδια στήλη θα παρουσιάζονται νέες εκδόσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για βιβλιοπαρουσιάσεις, λογοτεχνικές ή ποιητικές βραδιές – δράσεις,  δρώμενα από βιβλιοθήκες ( αναγνώσεις κ.ά.),  συνοπτικές προκηρύξεις λογοτεχνικών διαγωνισμών και νέα – ειδήσεις από λογοτεχνικές ενώσεις, φορεία ή σωματεία Λόγου και Τέχνης.

Ακόμη, η στήλη «Λογοτεχνία» είναι ανοικτή στη δημοσίευση  βιβλιοκριτικών ή δοκιμίων για τη συγγραφή, το σενάριο, τη δημιουργική γραφή και το βιβλίο από αναγνώστες ή ανθρώπους του πνεύματος με την αρχισυνταξία του «Τυπολόγου» να διατηρεί το δικαίωμα επιλογής και ανάρτησής τους, ανάλογα με τη ροή της επικαιρότητας.

Οι βιβλιοκριτικές ή τα δοκίμια μπορούν να αποστέλλονται στην εξής διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: contact@typologos.gr .

Μια νέα δράση του “Τυπολόγου” με στόχο την προαγωγή και διάδοση της Τέχνης

Υπόψη ότι από τις 19 Απριλίου 2018   ανακοινώσαμε τη δωρεάν ανάρτηση ποιημάτων και μικρών ιστοριών (κατά προτίμηση ανέκδοτων, αλλά όχι περιοριστικώς) από  Έλληνες και ξένους  δημιουργούς (επαγγελματίες ή μη).

Οι όροι συμμετοχής είναι οι εξής:

1.Τα ποιήματα θα   πρέπει να έχουν έκταση στίχων που να μην υπερβαίνει τη μια σελίδα μεγέθους Α4 και  οι μικρές ιστορίες θα πρέπει  να έχουν έκταση 800 λέξεων (ή έκτασης το πολύ δύο σελίδων Α4).

2.Το θέμα όλων των έργων είναι ελεύθερο. Ωστόσο,  η θεματολογία  θα πρέπει να προάγει  κατά γενική έννοια την προσπάθεια του ανθρώπου για μια καλύτερη και φιλειρηνική ζωή. Επιτρέπονται όλα τα στυλ γραφής, αρκεί να μην προβάλουν βίαιο ή πορνογραφικό περιεχόμενο.

3.Τα πνευματικά δικαιώματα των ποιημάτων και των μικρών ιστοριών ανήκουν στους ίδιους τους δημιουργούς. Σε περίπτωση ποιήματος ή μικρής  ιστορίας που αποτελεί  μέρος  βιβλίου, το οποίο  έχει εκδοθεί, τότε θα πρέπει να αποσταλεί μαζί μία  έγγραφη άδεια δημοσίευσης υπογεγραμμένη από τον/ την δημιουργό και από  τον εκδότη (όπου απαιτείται από τον ίδιο) προς τον www.typologos.com  και  στα εξής  e-mail:

contact@typologos.gr  και nmosh@typologos.gr.

4.Σε περίπτωση ποιήματος ή μικρής ιστορίας, που αποτελεί μέρος βιβλίου, το οποίο  έχει εκδοθεί, θα πρέπει να αποσταλούν στα ίδια email:

contact@typologos.gr   και nmosh@typologos.gr και   τα εξής:

Ο τίτλος της έκδοσης μαζί με την επωνυμία του εκδοτικού οίκου, ώστε να αναρτηθούν κάτω  ακριβώς από τον τίτλο του ποιήματος ή της μικρής ιστορίας και αμέσως μετά  εκ του ονοματεπωνύμου  του δημιουργού.

5.Όλα τα έργα (ποιήματα ή μικρές ιστορίες) θα πρέπει να συνοδεύονται από μια φωτογραφία του δημιουργού μεγέθους 700 χ 466 pixel σε μορφή jpg, ένα  σύντομο βιογραφικό έκτασης 100 λέξεων   και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

6.Η αποστολή των ποιημάτων ή  των μικρών ιστοριών και λοιπών στοιχείων γίνεται ηλεκτρονικά στα email: contact@typologos.gr και nmosh@typologos.gr.

7.Η δημοσίευση των έργων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και ανάλογα με το φόρτο της ειδησεογραφικής ύλης.

8.Πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες παρέχονται στο κινητό με αριθμό κλήσης 6944-18.17.72, ενώ σε ενδεχόμενη περίπτωση περαιτέρω ενεργειών για τη συγκεκριμένη δράση ενδέχεται να  αναρτηθεί νέα ανακοίνωση.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

5 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.