Γκρίνια

Της Ιωάννας  Βασιλειάδου

Αρθρογράφου

00:39:01,05/16/2019
Γκρινιάρης- Φωτογραφία από Prawny από το Pixabay

Αγάπη, ελπίδα και χαρά θα πρέπει να είναι το σύνθημά όλων,. μας προτρέπει η αρθρογράφος Ιωάννα Βασιλειάδου.Φωτογραφία από Prawny από το Pixabay

Όταν παραπονιέσαι για το κακό, το διπλασιάζεις. Όταν το περιγελάς, το εξουδετερώνεις. Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

Η γκρίνια είναι μία κατάσταση ανθυγιεινή και ψυχολογικά και σωματικά. Φθείρει κυρίως αυτόν που γκρινιάζει, αλλά κουράζει και αυτούς που τον ακούνε. Έχει διάφορα αιτίες και πυροδοτείται από ποικίλες αφορμές.

 Έτσι έχουμε τη γκρίνια στον εργασιακό χώρο, στον πολιτικό χώρο, τη γκρίνια ανάμεσα στο ζευγάρι, την οικογενειακή γκρίνια και  τη  γκρίνια μεταξύ φίλων. Παντού μπορεί να υπάρχουν γκρινιάρηδες σ’ όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Είναι θέμα της ιδιοσυγκρασίας του κάθε ατόμου αλλά και γενικά υπάρχει μέσα σ’ όλους τους ανθρώπους γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση. Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ένα από τα ανθρώπινα πάθη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέρνει κακοτυχία και γρουσουζιά. Διαμαρτυρόμενοι το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αποδιώχνουμε τους ανθρώπους από γύρω μας, και να προσελκύουμε την κακομοιριά.

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της γκρίνιας, αρκεί βεβαίως να το θέλουμε πραγματικά. Αρχικά θα πρέπει να προσέχουμε τις λέξεις μας. Να έχουμε ένα θετικό και αισιόδοξο λεξιλόγιο.

 Επομένως και θετική στάση ζωής προς όλα τα γεγονότα, θετικά και αρνητικά. Επίσης, να σκεφτόμαστε αισιόδοξα. Να έχουμε δραστηριότητα στη ζωή μας, και να συναναστρεφόμαστε με θετικούς ανθρώπους.

Να επαινούμε τους συνανθρώπους μας, αλλά και όλα τα γεγονότα και τις καταστάσεις που μας συμβαίνουν. Βλέποντας τη θετική πλευρά της ζωής, όλα αλλάζουν προς το καλό.

Να θυμόμαστε πάντα ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο,  οπότε θα  πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ότι καλό μας συμβαίνει.

Να κάνουμε κάθε μέρα κάτι θετικό για τον εαυτό μας , ώστε να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας,  με θετική ενέργεια και χαρούμενη διάθεση.

Το σύνθημά μας, θα πρέπει να είναι: Αγάπη, ελπίδα και χαρά. Κι αυτό δεν κατορθώνεται με την γκρίνια αλλά μέσα από την αισιοδοξία!

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.