Γρηγόρης Τάσιος – «Κουραστήκαμε να μας αγνοούν, να το καταλάβουν καλά όλοι»

20:30:34,02/11/2019
Γρηγόρης Τάσιος

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) Γρηγόρης Τάσιος

«Το 2019 δε θα είναι εύκολη χρονιά και δεν προσφέρεται για ωραιοποιήσεις».

Αυτό προέβλεψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) Γρηγόρης Τάσιος απευθύνοντας χαιρετισμό στην 8η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Metropolitan Expo, 8 Φεβρουαρίου 2019).

«Κουράστηκα να ακούω μόνο θριαμβολογίες για τις αφίξεις ,αλλά τίποτα για την ανεξέλεγκτη παραξενοδοχία των βραχυχρόνιων μισθώσεων, που αναδεικνύεται πλέον μετά και την έρευνα του Ξ.Ε.Ε ως μείζον πρόβλημα, όχι των ξενοδόχων, αλλά της ίδιας της κοινωνίας»,  είπε ο κ. Τάσιος κι άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο οι διοικούντες αντιμετωπίζουν τα πάγια αιτήματα των ξενοδόχων.

«Τρέχουμε, χτυπάμε πόρτες, λιώνουμε σόλες παπουτσιών σε καθημερινές συναντήσεις από υπουργείο σε υπουργείο, από διεύθυνση σε διεύθυνση, όπου οι συνομιλητές μας,  είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα», περιέγραψε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί οι ξενοδόχοι να είμαστε καλοί και άγιοι, όταν δημιουργούμε δουλειές, όταν πληρώνουμε μισθούς, όταν υπογράφουμε κλαδικές συμβάσεις, όταν πληρώνουμε εισφορές και φόρους, αλλά όταν ζητάμε να ξεκολλήσουν τρία –  τέσσερα ουσιώδη ζητήματα για να τα καταφέρουμε και να πάμε μπροστά να μας κοιτάζουν σαν … εξωγήινους. Αυτή η στάση δεν είναι ούτε οικονομικά σωστή, ούτε ηθικά δίκαιη».

Ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι ο τουρισμός των πανηγυρισμών, των χειροκροτημάτων και της πολιτικής καριέρας θα πρέπει να δώσει επιτέλους τη θέση του, στον τουρισμό των ανθρώπων, οι οποίοι ζουν από και για τον τουρισμό.

«Κουραστήκαμε να μας αγνοούν. Κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι. Και να μην παριστάνουν τάχα τους ευαίσθητους για την κοινωνία και τους εργαζόμενους, όταν είμαστε εμείς αυτοί που στηρίζουμε στην πράξη και την κοινωνία, καθώς και τους εργαζόμενους μας», ανέφερε ο κ. Τάσιος και κατέληξε, λέγοντας ότι:

«Για να μπορούμε να βάζουμε «πλάτη» θα πρέπει «κάτι» να υπάρχει στο Ταμείο μας. Κι αυτό γίνεται μέσα από τις δικές τους,  πράξεις και παραλείψεις όλο και πιο δύσκολο στοίχημα για εμάς τους ξενοδόχους».

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.