Γρηγόρης Τάσιος: «Εθνική διαχείριση απαιτεί το πλήγμα για τον Ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση της Thomas Cook »

19:08:47,09/27/2019
O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) Γρηγόρης Τάσιος

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) Γρηγόρης Τάσιος

Εθνική διαχείριση  απαιτείται  για το πρωτόγνωρο πλήγμα, που  υπέστη ο Ελληνικός τουρισμός μετά από την κατάρρευση της Thomas Cook και  των θυγατρικών της.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) Γρηγόρης Τάσιος  με δήλωσή του, για   τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας  Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου 2019).

«H σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για εορτασμούς,  καθώς βρίσκει τον παγκόσμιο τουρισμό σε κατάσταση σοκ μετά από  την κατάρρευση της Thomas Cook και των  θυγατρικών της. Το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό είναι πρωτόγνωρο και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία, που η χώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα βήματά της,  προς την κανονικότητα»,  αναφέρει ο κ. Τάσιος κι υπογραμμίζει:

«Ο τουρισμός, όπως αποδείχθηκε και μέσα στην κρίση,  είναι η «καρδιά»  της πραγματικής οικονομίας και ο  «αιμοδότης» των τοπικών κοινωνιών,  που στηρίζονται σε αυτόν. Αρρυθμίες ή πολύ περισσότερο ένα «έμφραγμα»  στον τουρισμό,  μπορούν να επιφέρουν συστημικούς κλυδωνισμούς μεγάλης έκτασης και έντασης,  με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία.

Η Π.Ο.Ξ.  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους,  αλλά και την προσπάθεια της χώρας να σταθεί στα πόδια της, μαζί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου,  βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε «ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Τουρισμού και τα συναρμόδια υπουργεία».

Ο κ. Τάσσιος τονίζει ότι είναι η  ώρα της  άμεσης δράσης.

«Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Η γρήγορη και αποφασιστική στήριξη του κλάδου είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση  που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τη λειτουργία της αγοράς, το τραπεζικό σύστημα,  καθώς και  την κοινωνική συνοχή.  Ο τουρισμός μας αφορά όλους και τα ξενοδοχεία θα πρέπει να αντέξουν και να μείνουν όρθια.

Η κοινή βούληση όλων να μην επιτρέψουμε την ανακοπή της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, επιβάλλει άμεσες και πρακτικές λύσεις που θα περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο την έκταση της ζημιάς και κυρίως, θα δημιουργούν τα κατάλληλα  «αντισώματα», ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του προβλήματος στο σύνολο της οικονομίας. Διαφορετικά, θα είναι τέτοιας έκτασης η ζημιά,  που δύσκολα θα μπορέσει να συνέλθει η ελληνική οικονομία σε αυτή τη φάση που βρίσκεται.

Συνεπώς  αντί μιας παγκόσμιας γιορτής έχουμε ένα μείζον εθνικό θέμα. Γι’ αυτό και απαιτείται εθνική διαχείριση.  Όλοι μαζί, με πίστη στις δυνατότητές μας, μπορούμε για άλλη μια φορά να τα καταφέρουμε», καλεί όλους ο κ. Τάσιος.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.