Ήδη κατασκευάζεται το μεγαλύτερο μυθολογικό θεματικό πάρκο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!
21:35:24,07/13/2019

Ένας χώρος με παράδοση στα πετυχημένα θεματικά πάρκα που δεν είναι άλλος από το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται τώρα να φιλοξενήσει το πιο εντυπωσιακό εγχείρημα!
Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας τους Θεούς και τους ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της, μία φορά το χρόνο;
Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι το παράξενο είχε η γέννηση της Θεάς Αθηνάς; Ο Όλυμπος «ανοίγει τις πόρτες του» σύντομα, οπότε θα καλέσει μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας σε ένα θεματικό υπερθέαμα 2.100 τετραγωνικών μέτρων!
H σημαντικότερη πολιτιστική κληρονομιά, η «αρχή των πάντων», ήτοι οι «Ολύμπιοι Θεοί» θα παρουσιαστούν, όπως ποτέ ξανά δεν τους έχει δει το Ελληνικό κοινό!
Η τεχνολογία θα «συναντήσει» το μύθο και μαζί δημιουργούν ήδη , το πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό θεματικό πάρκο στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Ένας χώρος με παράδοση στα πετυχημένα θεματικά πάρκα που δεν είναι άλλος από το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται τώρα να φιλοξενήσει το πιο εντυπωσιακό εγχείρημα!
Η Placebo Events σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Θ. –HELEXPO δημιούργησαν ήδη τη μεγαλύτερη ομάδα υποστήριξης και με την επιστημονική επιμέλεια του ιστορικού Θάνου Βερέμη αναμένεται να ταξιδέψουν με μοναδικό τρόπο τους επισκέπτες κάθε ηλικίας που αγαπούν τη μυθολογία στο μαγικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας!
Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις, θα έχουν όλοι – όλες τη δυνατότητα να μάθουν, με έξυπνο τρόπο, για την ιστορία και τη ζωή του κάθε Θεού, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από τα αρχαία κείμενα.
«Οι μύθοι και η μυθολογία δε δημιουργήθηκαν για να δώσουν νόημα στη ζωή, αλλά για να μας δώσουν μια εμπειρία ζωής και μια εμπειρία της ζωτικότητας του να είσαι ζωντανός» είπε κάποτε ο Αμερικανός καθηγητής Joseph Campbell.
Η αλήθεια είναι ότι για εμάς τους Έλληνες αποτελεί η μυθολογία κομμάτι του πολιτισμικού μας, DNA και έχει πολλά να μας διδάξει. Αυτό το φθινόπωρο, μας καλούν όλους οι διοργανωτές να ζήσουμε όλοι μαζί μια συγκλονιστική εμπειρία φτιαγμένη από… μύθους!
Stay tuned….
©Typologos.com 2019