«Γκρίνια μου» στις 4-5 Νοεμβρίου 2019 στο Θέατρο Αμαλία

20:45:40,10/24/2019
Γκρίνια μου- Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Ο Χρήστος πιστεύει πως έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια και γνωρίζει την έκβαση του παιχνιδιού. Όμως, κάπου χάνεται ο έλεγχος… Κάποια στιγμή κάτι του ξεφεύγει. Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Στις ανθρώπινες σχέσεις αναφέρεται η κωμωδία  του Στέργιου Σαραγιώτη   με τίτλο «Γκρίνια μου» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Δρυάδες» της Θεσσαλονίκης στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 4 και της Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2019  στο Θέατρο Αμαλία (οδός Αμαλίας 71).

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Χρήστος και η Δέσποινα συζούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Εκείνη είναι οικονομολόγος κι εκείνος… τεμπέλης! Ή μήπως όχι; Εκείνη τον πιέζει να βρει δουλειά,  για να βοηθήσει οικονομικά στο σπίτι κι εκείνος βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες, για να μην το κάνει. Όσο για γάμο; Ούτε λόγος!

Η καθημερινότητά τους,  θα ανατραπεί όταν εμφανιστεί ο ξάδερφος του Χρήστου, ο Περικλής, που ζούσε χρόνια στο εξωτερικό. Οι δυο άντρες θα στήσουν ένα παιχνίδι εις βάρος της Δέσποινας,  που θα προκαλέσει γέλιο και απρόοπτα. Ο Χρήστος πιστεύει πως έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια και γνωρίζει την έκβαση του παιχνιδιού. Όμως, κάπου χάνεται ο έλεγχος… Κάποια στιγμή κάτι του ξεφεύγει.

Και τότε αποκαλύπτονται όλα, μαζί και η πραγματική ταυτότητά του. Πώς θα αντιδράσει η Δέσποινα; Θα είναι άραγε αυτό το τέλος της σχέσης τους; Ή μήπως όχι;

Γκρίνια μου- Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Και τότε αποκαλύπτονται όλα, μαζί και η πραγματική ταυτότητά του. Πώς θα αντιδράσει η Δέσποινα; Θα είναι άραγε αυτό το τέλος της σχέσης τους; Ή μήπως όχι; Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Συντελεστές

Το κείμενο έγραψε και το σκηνοθέτησε ο Στέργιος Σαραγιώτης.

Το σκηνοθέτη βοήθησε η Βασιλεία Καραγιάννη.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Μάρθα Ξάνθου και  Στέργιος Σαραγιώτης.

Τα σκηνικά – κοστούμια σχεδίασε και τη μουσική επιμελήθηκε η  Θεατρική ομάδα «Δρυάδες».

Τις σκηνές φωτογράφισαν οι  Σοφία Καμπλιώνη και  Χρήστος Αθανασίου.

Πληροφορίες

Ο  χώρος  των παραστάσεων είναι το  Θέατρο Αμαλία  (Οδός  Αμαλίας 71).

Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 9 το βράδυ της Δευτέρας  4 Νοεμβρίου 2019 και κρατήσεις θέσεων γίνονται στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 2310 -84. 25.09.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου  2019 στις 21:00 το βράδυ.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019  στις 21:00 το βράδυ.

Εισιτήρια

Η γενική είσοδος τιμάται στα  12 ευρώ. Στα 10 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή για φοιτητές, παιδιά, ανέργους κι ανθρώπους με αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.).

Προπώληση

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το ταμείο του θεάτρου Αμαλία.

Πληροφορίες  παρέχονται και  κρατήσεις πραγματοποιούνται στα τηλέφωνα με αριθμούς κλήσης 2310-84.25.09 και 2310-84.69.49.

Γκρίνια μου- Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Ο Χρήστος και η Δέσποινα συζούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Εκείνη είναι οικονομολόγος κι εκείνος… τεμπέλης! Ή μήπως όχι; Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Βιογραφικά συντελεστών

Ο  Στέργιος Σαραγιώτης  γεννιέται στις 10 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο 2006-2007 στη θεατρική αγωγή ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ. γνωρίζει τον Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, τον οποίο ακολουθεί στη linqua di corpo την επόμενη κιόλας χρονιά.

Τις δύο αυτές χρονιές γίνεται εθελοντής στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος ( Ε.Σ.Β.Ε.)  στο Τμήμα Θεάτρου. Ως ηθοποιός παίζει στα έργα «Συλλογή»  του Harold Pinter, «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Eugène Ionesco, «Εύθραυστη Ισορροπία» του  Edward Franklin Albee III, «Μετά τη Βροχή» του Sergi Belbel, όλα σε σκηνοθεσία του Αχιλλέα Ψαλτόπουλου.

Το 2012 παρουσιάζει το πρώτο έργο του,  με τίτλο «Ένοχη σιωπή»,  το οποίο μέχρι  και το 2016 «ανεβαίνει» άλλες τρεις φορές στη Θεσσαλονίκη. Tο 2013 παρουσιάζει το έργο «La Pamela»  του Carlo Goldoni και την ίδια χρονιά το δεύτερο έργο του, με τίτλο «Κλεψύδρα».

Το 2014 παρουσιάζει το έργο «Ταρτούφος»  του Μολιέρου,  όπως και το επόμενο έργο του, με τίτλο «Α, ρε μάνα!». Το 2017 ενθουσιάζει το κοινό της Αθήνας με την πρώτη κωμωδία του,  με τίτλο «Γκρίνια μου»,  το οποίο φέρνει στη Θεσσαλονίκη το 2018 καθώς την ίδια χρονιά παρουσιάζει την δεύτερη κωμωδία του,  με τίτλο, «Σώστε τον Μπαμπά».

Η Μάρθα Ξάνθου είναι ηθοποιός, καθηγήτρια αγγλικών και εμψυχώτρια.  Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέα Βουτσινά, με μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική παιδιών και γονέων παιδιών Α.Μ.Ε.Α.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δραματοθεραπείας, εμψύχωσης, παιγνιοθεραπείας, συμβουλευτικής και  επαγγελματικού προσανατολισμού και σπουδάζει βοηθός εργοθεραπείας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στη Βέροια. Το 1996 πήγε στην Αθήνα,  όπου ξεκίνησε να σπουδάζει Υποκριτική στη Δραματική σχολή του Νίκου Βασταρδή.

Ο Δημήτρης Ποταμίτης την ίδια χρονιά τον επίλεξε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Θέατρο Έρευνας στην παράσταση «Μπέρντι- Το αγόρι πουλί».

Την περίοδο  1999-2000 συμμετέχει στην παραγωγή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΙΟ, «Προικοθήρας επί θύρας» του Γιώργου Χατζηδάκη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Βασταρδή, στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΗ.

Την ίδια χρονιά αποφοίτησε από την σχολή. Ξεκίνησε   τα έτη  2001-2004 τη  συνεργασία με το  Δημήτρη Αδάμη σε τρία παιδικά έργα με την ομάδα «Μαγικές Σβούρες».

Αργότερα, τα  έτη  2003-2005 με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, θα συμμετάσχει  σε τρεις παραγωγές του Θεάτρου Της Μεσογείου, ήτοι «Ο πλούτος κι η φτώχεια», «Οι άθλιοι»  και «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Το 2005 ξεκινάει μια μακροχρόνια συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο ( ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) Βέροιας  ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης στην ομάδα που ίδρυσε «ΑΝΤΙδράσις» (εφηβική σκηνή).

Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Βέροιας συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Πάνο Παπαιωάννου, Γιάννη Καλατζόπουλο, Όλγα Ποζέλη κ.α.

Παράλληλα,  στη Βέροια δίδαξε επί  δύο χρόνια θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά με ειδικές ικανότητες του συλλόγου «Τα παιδιά της Άνοιξης».

Το 2012 στο  «θέατρο ασωμάτων»  στην Αθήνα συμμετέχει στην παράσταση «Μερική παράλυση» του Χρήστου Ράντου, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Την ίδια χρόνια συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη σε παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο «Αυλαία» («Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου»  και στο θέατρο «Σοφούλη» (όνειρο καλοκαιρινής νυχτός) σε σκηνοθεσίες της Σοφίας Καρακάντζα, καθώς και της  Παυλίνας Χαρέλα.

Το 2013 θα συνεργαστεί με τον Αχιλλέα Ψαλτόπουλο στην παράσταση «Ο μάγειρας, ο Άμλετ, η Οφηλία και τα φαντάσματα» στο θέατρο «Άνετον».

Την ίδια χρονιά στο θέατρο Κάππα συμμετέχει στην παράσταση  του έργου  «Ο φύλακας των τειχών» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Βαλσαμίδη.

Το φθινόπωρο  του 2014 συμμετέχει στο έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη bar theatre «Faux Dario»  σε σκηνοθεσία της  Αγγελικής Γκαλμπένη.

Το 2015 γράφει, σκηνοθετεί κι ερμηνεύει τον θεατρικό μονόλογο του,  « T.N.T …a true story» και βραβεύεται στα 9α Βραβεία Θεσσαλονίκης (Βραβείο Νέου Προσώπου) Το έργο παίχτηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Θα ακολουθήσει μια τρίχρονη αποχή από το θέατρο και θα ασχοληθεί με τη συγγραφή. Έχει γράψει τα δύο έργα  «ο ΑποΜυθοΠοιτής» (ποιητικό θεατρικό έργο) κι ο «Πλατανοτρανοπηγαδίτης» (παιδικό έργο),  που είναι  ακόμα ανέκδοτα.

Το 2019 ξεκινά η συνεργασία του,  με το Στέργιο Σαραγιώτη  στις κωμωδίες «Σώστε τον Μπαμπά» και «Γκρίνια μου». Παράλληλα, συνεργάζεται με το Σταύρο Παρχαρίδη στο έργο «Το κομμάτι της ντροπής» (θέατρο Μαίωτρον) και με τον Άνθιμο Κατιρτζόγλου στο «6 υπέροχοι άνθρωποι» (θέατρο Αθήναιον).

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.