Γυναίκα, είσαι όμορφη


Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου  

16:08:54,01/04/2019
γυναίκα στη βροχή

Η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για την ομορφιά της γυναίκας

Γυναίκα, είσαι όμορφη. Πάντα είσαι όμορφη. Γιατί η ομορφιά βγαίνει από την ψυχή και καθρεφτίζεται στα μάτια σου, όχι το αντίθετο.

Είσαι όμορφη και μέσα από το πέρασμα του χρόνου το οποίο καθρεφτίζεται στο πρόσωπό σου. Και όταν είσαι απεριποίητη, όταν δακρύζεις, όταν αγωνιάς, πάντοτε είσαι όμορφη.

Το ξέρω, σε πιέζουν, σε αγχώνουν, σε στεναχωρούν. Η νεότητα, τα παιδιά, οι σχέσεις, οι ερωτήσεις τα περίεργα βλέμματα των άλλων που σε κάνουν να θέλεις να κρυφτείς από προσώπου γης.

Μην τους δίνεις σημασία, γυναίκα. Όσοι σε κρίνουν τόσο αυστηρά, δε γνωρίζουν τη δύναμη που έχεις, εσύ που κρύβεις μέσα σου,  την ίδια τη ζωή.

Σε ζαλίζουν με τα πρότυπά τους, με τα καλλυντικά τους, με την ανάγκη του να θέλεις να είσαι πάντα όμορφη,  ώστε να αισθάνεσαι πως έχεις αξία και είσαι αγαπητή.

Μην τους ακούς, γυναίκα. Είσαι πιο όμορφη από αυτούς που σε κατηγορούν και σε μειώνουν. Είσαι ωραιότερη χωρίς ένα σωρό περιττά πράγματα, είσαι το όνειρο κάποιου κάθε βράδυ που κοιμάται, όταν κάποιοι θεωρούν πως δεν είσαι αρκετά όμορφη.

Γυναίκα, είσαι όμορφη. Όπως και αν είσαι, με όλες τις ατέλειες και τα σωστά σου. Πάντα είσαι όμορφη. Να το θυμάσαι.

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.