Γ.Βαρουφάκης: «Από τους λίγους θεσμούς που έμειναν ζωντανοί στα χρόνια της κρίσης η Δ.Ε.Θ»

21:32:26,09/13/2019
Γιανης Βαρουφάκης- Κυριάκος Ποζρικίδης

O γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Θ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης

Θετικά βλέπει την ενδυνάμωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ( Δ.Ε.Θ)  το ΜέΡΑ25, καθώς η έκθεση είναι ένας από τους λίγους θεσμούς που έμειναν «ζωντανοί» στα χρόνια της κρίσης.

Αυτό  ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25,Γιάνης Βαρουφάκης την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε συναντήθηκε με τη διοίκηση της Δ.Ε.Θ. -Helexpo

Επίσης,  δήλωσε ότι στηρίζει  στις προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου και σημείωσε πως  θα μελετήσει ενδελεχώς το σχετικό φάκελο.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε διευκρινήσεις για το αν με την ανάπλαση θα αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, αλλά και για το αν εντάσσεται το εν λόγω  project  σε ένα  γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη Θεσσαλονίκη, που να περιλαμβάνει το λιμάνι, το αεροδρόμιο, καθώς  και γενικότερα τις βασικές υποδομές.

Παράλληλα, σημείωσε δε πως δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει συντονισμός των βασικών αναπτυξιακών υποδομών.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Θ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης  έκανε  πρώτα μια αναδρομή στην ιστορία της Δ.Ε.Θ.,  αλλά και του θεσμού της τιμώμενης χώρας. Ακόμη, παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της 84ης διοργάνωσης, εστιάζοντας στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών, όπως είναι το Digital Greece και η τεχνολογία τύπου  5G.

Ο κ. Ποζρικίδης  αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπλασης του  εκθεσιακού κέντρου, υπογραμμίζοντας ότι η Δ.Ε.Θ. -Helexpο έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των φορέων της πόλης, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς  και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης πήραν το λόγο και  οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Δ.Ε.Θ.-Helexpo ζήτησαν τη στήριξη του κ. Βαρουφάκη στο σχέδιο της ανάπλασης και υπογράμμισαν ότι συνεργάζονται στενά με τη διοίκηση της εταιρείας προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.