Γέλιο χαρίζει το θεατρικό έργο «Γκρίνια μου» στο Θέατρο Αμαλία

17:44:33,12/03/2019
Γκρίνια μου-κωμωδία -Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία, η οποία είναι βγαλμένη από την καθημερινότητα.Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Άφθονο γέλιο «χαρίζει» το θεατρικό έργο με τίτλο «Γκρίνια μου» σε κείμενο -σκηνοθεσία του Στέργιου Σαραγιώτη,που πήρε παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας,με αποτέλεσμα να «ανεβαίνει» στις 9 το βράδυ της Δευτέρας  9 και της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019 στο  θέατρο «Αμαλία» (Αμαλίας 71) στη Θεσσαλονίκη!

«Η παράσταση απέσπασε πολύ καλές κριτικές κι όσοι δεν το έχετε ήδη δει, τρέξτε στο θέατρο «Αμαλία»…χωρίς να γκρινιάζετε! Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία, η οποία είναι βγαλμένη από την καθημερινότητα. Το έργο περιγράφει τη ζωή ενός ζευγαριού και προτείνει λύσεις στα προβλήματα, αλλά και στην… γκρίνια, που αποτελεί πηγή έμπνευσης.Είναι μία ανατρεπτική κωμωδία, που περιλαμβάνει πολλές δόσεις χιούμορ, ξεκαρδιστικά αστεία και λύσεις στα προβλήματα, δοσμένα με πολλή αγάπη, καθώς και ακόμη περισσότερo… γκρίνια!»,αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Χρήστος και η Δέσποινα συζούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Εκείνη είναι οικονομολόγος κι εκείνος εστί… τεμπέλης! Ή μήπως δεν είναι; Εκείνη τον πιέζει να βρει δουλειά για να βοηθήσει οικονομικά στο σπίτι κι εκείνος βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες, για να μην το κάνει. Όσο για γάμο; Ούτε λόγος να γίνεται!

Η καθημερινότητα του ζευγαριού θα ανατραπεί, όταν εμφανιστεί ο ξάδερφος του Χρήστου, ο Περικλής, ο οποίος ζούσε χρόνια στο εξωτερικό. Οι δυο άντρες θα στήσουν ένα παιχνίδι εις βάρος της Δέσποινας, που θα προκαλέσει γέλιο και απρόοπτα. Ο Χρήστος πιστεύει πως έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια και γνωρίζει την έκβαση του παιχνιδιού. Όμως,κάπου χάνεται ο έλεγχος και κάποια στιγμή κάτι του ξεφεύγει.Τότε αποκαλύπτονται όλα μαζί και η πραγματική ταυτότητά του. Πώς θα αντιδράσει η Δέσποινα; Θα είναι άραγε αυτό το τέλος της σχέσης τους; Ή μήπως δεν τελειώνουν όλα;

Γκρίνια μου- Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Ο Χρήστος πιστεύει πως έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια και γνωρίζει την έκβαση του παιχνιδιού. Όμως, κάπου χάνεται ο έλεγχος… Κάποια στιγμή κάτι του ξεφεύγει. Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Συντελεστές παράστασης

Το κείμενο έγραψε και  σκηνοθέτησε ο Στέργιος Σαραγιώτης.

Το σκηνοθέτη βοήθησε η Βασιλεία Καραγιάννη.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Μάρθα Ξάνθου και Στέργιος Σαραγιώτης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η θεατρική ομάδα «Δρυάδες», που συνέθεσε και τη μουσική.

Τις σκηνές φωτογράφισαν οι   Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου.

Πληροφορίες

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 9 και Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Θέατρο «Αμαλία» (Αμαλίας 71) στη Θεσσαλονίκη.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια τιμώνται στα  12 ευρώ η γενική είσοδος και στα 10 ευρώ για φοιτητές, παιδιά, ανέργους, καθώς και για ανθρώπους με αναπηρία (Α.ΜΕ.Α.).

Κρατήσεις πραγματοποιούνται  και πληροφορίες δίνονται στα  τηλέφωνα  με αριθμό κλήσης 2310-842.509 και 2310-84.69.49.

Γκρίνια μου- Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Ο Χρήστος και η Δέσποινα συζούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Εκείνη είναι οικονομολόγος κι εκείνος… τεμπέλης! Ή μήπως όχι; Φωτογραφία:Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου

Βιογραφικά πρωταγωνιστών

Ο Στέργιος Σαραγιώτης γεννιέται στις 10 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την περίοδο 2006-2007 στη θεατρική αγωγή ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ. γνωρίζει τον Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, τον οποίο ακολουθεί στη linqua di corpo την επόμενη κιόλας χρονιά.

Τις δύο αυτές χρονιές γίνεται εθελοντής στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος ( Ε.Σ.Β.Ε.) στο Τμήμα Θεάτρου.

Ως ηθοποιός παίζει στα έργα «Συλλογή»  του Harold Pinter, «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Eugène Ionesco, «Εύθραυστη Ισορροπία» του  Edward Franklin Albee III, «Μετά τη Βροχή» του Sergi Belbel,τα οποία σκηνοθέτησε ο αείμνηστος Αχιλλέας  Ψαλτόπουλος.

Το 2012 παρουσιάζει το πρώτο έργο του, με τίτλο «Ένοχη σιωπή», το οποίο μέχρι και το 2016 «ανεβαίνει» άλλες τρεις φορές στη Θεσσαλονίκη.

Tο 2013 παρουσιάζει το έργο «La Pamela» του Carlo Goldoni και την ίδια χρονιά το δεύτερο έργο του,με τίτλο «Κλεψύδρα».

Το 2014 παρουσιάζει το έργο «Ταρτούφος» του Μολιέρου, όπως και το επόμενο έργο του, με τίτλο «Α, ρε μάνα!».

Το 2017 ενθουσιάζει το κοινό της Αθήνας με τηνπρώτη κωμωδία του,με τίτλο «Γκρίνια μου»,  την οποία φέρνει στη Θεσσαλονίκη το 2018, καθώς και την ίδια χρονιά παρουσιάζει τη δεύτερη κωμωδία του,με τίτλο, «Σώστε τον Μπαμπά».

Η Μάρθα Ξάνθου είναι ηθοποιός, καθηγήτρια αγγλικών και εμψυχώτρια.

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέα Βουτσινά.

Κατέχει μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική παιδιών και γονέων παιδιών Α.Μ.Ε.Α.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια δραματοθεραπείας, εμψύχωσης, παιγνιοθεραπείας, συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού,ενώ σπουδάζει βοηθός εργοθεραπείας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στη Βέροια. Το 1996 πήγε στην Αθήνα,όπου ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στη Δραματική σχολή του Νίκου Βασταρδή.

Την ίδια χρονιά επιλέχθηκε από το Δημήτρη Ποταμίτη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Θέατρο Έρευνας στην παράσταση «Μπέρντι- Το αγόρι πουλί».Την περίοδο 1999-2000 συμμετέχει στην παραγωγή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΙΟ, «Προικοθήρας επί θύρας» του Γιώργου Χατζηδάκη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Βασταρδή, στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΗ.

Την ίδια χρονιά αποφοίτησε από τη σχολή. Ξεκίνησε τα έτη  2001-2004 τη συνεργασία με το  Δημήτρη Αδάμη σε τρία παιδικά έργα με την ομάδα «Μαγικές Σβούρες».

Αργότερα, τα έτη  2003-2005 με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, θα συμμετάσχει  σε τρεις παραγωγές του Θεάτρου Της Μεσογείου, ήτοι «Ο πλούτος κι η φτώχεια», «Οι άθλιοι»  και «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».Το 2005 ξεκινάει μια μακροχρόνια συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ)Βέροιας ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης στην ομάδα που ίδρυσε «ΑΝΤΙδράσις» (εφηβική σκηνή).

ΣτοΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Πάνο Παπαϊωάννου, Γιάννη Καλατζόπουλο, Όλγα Ποζέλη κ.α.

Παράλληλα,στη Βέροια δίδαξε επί δύο χρόνια θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά με ειδικές ικανότητες του συλλόγου «Τα παιδιά της Άνοιξης».

Το 2012 στο «θέατρο ασωμάτων» στην Αθήνα συμμετέχει στην παράσταση «Μερική παράλυση» του Χρήστου Ράντου, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Την ίδια χρόνια συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη σε παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο «Αυλαία» («Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου»  και στο θέατρο «Σοφούλη» (όνειρο καλοκαιρινής νυχτός) σε σκηνοθεσίες της Σοφίας Καρακάντζα, καθώς και της  Παυλίνας Χαρέλα.

Το 2013 θα συνεργαστεί με τον Αχιλλέα Ψαλτόπουλο στην παράσταση «Ο μάγειρας, ο Άμλετ, η Οφηλία και τα φαντάσματα» στο θέατρο «Άνετον».

Την ίδια χρονιά στο θέατρο Κάππα συμμετέχει στην παράσταση του έργου «Ο φύλακας των τειχών» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Βαλσαμίδη.

Το φθινόπωρο του 2014 συμμετέχει στο έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη bar theatre «Faux Dario» σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Γκαλμπένη.

Το 2015 γράφει,σκηνοθετεί κι ερμηνεύει το θεατρικό μονόλογό του, με τίτλο:«T.N.T …a true story» και βραβεύεται στα 9α Βραβεία Θεσσαλονίκης (Βραβείο Νέου Προσώπου) Το έργο παίχτηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Θα ακολουθήσει μια τρίχρονη αποχή από το θέατρο και θα ασχοληθεί με τη συγγραφή.

Έχει γράψει τα δύο έργα «ο ΑποΜυθοΠοιτής» (ποιητικό θεατρικό έργο) κι ο «Πλατανοτρανοπηγαδίτης» (παιδικό έργο),που είναι ακόμα ανέκδοτα.

Το 2019 ξεκινά η συνεργασία του, με το Στέργιο Σαραγιώτη  στις κωμωδίες «Σώστε τον Μπαμπά» και «Γκρίνια μου».

Παράλληλα,συνεργάζεται με το Σταύρο Παρχαρίδη στο έργο «Το κομμάτι της ντροπής» (θέατρο Μαίωτρον) και με τον Άνθιμο Κατιρτζόγλου στο «6 υπέροχοι άνθρωποι» (θέατρο Αθήναιον).

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.