Φώτης Μπίμπασης – Επικίνδυνα τα ηλεκτρικά πατίνια για τους ΑμεΑ

17:08:52,04/15/2019

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου Φώτης Μπίμπασης

Επικίνδυνα  είναι τα ηλεκτρικά πατίνια για τους ανθρώπους με αναπηρία επισημαίνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) και  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου Φώτης Μπίμπασης με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης  Σίμο Μπενσασσών.

Ζητά, δε, από τον  κ. Μπενσασσών  ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμπεριλάβει  μια ειδική συνεδρίαση  του σώματος με  θέμα ημερήσιας διάταξης τα ηλεκτρικά πατίνια και τους κινδύνους που κρύβουν και για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Ζητά, δε, επί του θέματος να προσκληθούν και να τοποθετηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης.

«Αξίζει να αναφέρω πως προσωπικά, ως Άνθρωπος  με Αναπηρία,  καθημερινά αντιμετωπίζω προβλήματα, τόσο με τα πατίνια (σταματημένα και παρατημένα σε οποιαδήποτε σημεία της πόλης) , καθώς και με τους χρήστες αυτών. Πρόσφατα μάλιστα από τύχη δεν είχα κάποιο σοβαρό ατύχημα,  όταν χτύπησα επάνω σε ένα πατίνι στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου.

Δεν είναι μόνο η ταχύτητά τους,  που αποτελεί πρόβλημα,  αλλά και το γεγονός ότι ούτε αυτός που τα νοικιάζει κι  ούτε αυτοί που τα χρησιμοποιούν, δε  σέβονται τους  ανθρώπους  με αναπηρία.

Γνωρίζω πως δεν υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο για την κυκλοφορία τους, ωστόσο,  απευθύνω έκκληση,  ώστε να βρεθεί άμεσα μία ουσιαστική λύση πριν δημιουργηθούν και άλλα ατυχήματα», σημειώνει ο κ. Μπίμπασης.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.