Διεθνής διάκριση για το Εργαστήριο Πτητικών Οργανικών Ενώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου

20:48:56,08/25/2019
Φωτογραφία του μεταδιδακτορικού συνεργάτη, Δρα Μ. Στυλιανού και του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας Α. Αγαπίου, με το «First Poster Award».

Φωτογραφία του μεταδιδακτορικού συνεργάτη, Δρα Μ. Στυλιανού και του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας Α. Αγαπίου, με το «First Poster Award»

Διεθνή  διάκριση   και το βραβείο «First Poster Award»   απέσπασε το Εργαστήριο Πτητικών Οργανικών Ενώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου για την αναρτημένη ανακοίνωση με τίτλο «Use of different sampling inlets for the analysis of VOCs from solid waste samples by GC-MS» στο πλαίσιο του 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management, το οποίο διεξήχθη  μεταξύ 26-29 Ιουνίου 2019 στο Ηράκλειο (Ελλάδα).

Το εργαστήριο Πτητικών Οργανικών Ενώσεων (Volatolomics Research Laboratory, VRL) συμμετείχε  με τη συγκεκριμένη αναρτημένη ανακοίνωση, την  οποία συνέγραψαν η τελειόφοιτη φοιτήτρια Τμήματος Χημείας Γ. Παπανικολάου, ο μεταδιδακτορικός  συνεργάτης  Δρ. Μ. Στυλιανού και ο επίκουρος  καθηγητής του  Τμήματος Χημείας Δρ.  Α. Αγαπίου. Η ανακοίνωση βραβεύτηκε με το  «First Poster Award».

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 650 ερευνητές παγκοσμίως  και  έλαβαν μέρος άνω των 200 αναρτημένων ανακοινώσεων.

 Η σχετική έρευνα, εστιάζεται στην εξέταση τριών διαφορετικών συστημάτων εισαγωγής (χρωματογραφικής σύριγγας αερίων, αυτοματοποιημένης βαλβίδας εισαγωγής αερίων και συστήματος μικρο-εκχύλισης στερεάς φάσης) στο συζευγμένο σύστημα Αέριου Χρωματογράφου-Φασματόμετρου Μάζας (GC-MS), προκειμένου το αναλυτικό σύστημα να μπορέσει να αναλύσει και να ταυτοποιήσει αξιόπιστα τις πτητικές οργανικές ενώσεις (Volatile Organic Compounds, VOCs) που εκπέμπονται από διάφορα στερεά υποστρώματα.

Η συγκεκριμένη μελέτη εκπονήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Εργαστήριο Πτητικών Οργανικών Ενώσεων κι έγινε υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή,  Α. Αγαπίου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.