Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε στο επίκεντρο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2019

18:54:00,11/16/2019
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εισέρχεται δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, διαφημιστικών spots)

Δια-δραστικό και πολύ-θεματικό περίπτερο, απ’ όπου προβάλλονταν οι αυθεντικές εμπειρίες -δραστηριότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, λειτούργησε η ομώνυμη Περιφέρεια στην 35η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (8-10 Νοεμβρίου 2019) στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θεματικά  τουριστικά προϊόντα μέσα από οθόνες, ήχους και γεύσεις από πλήθος τοπικών προϊόντων, τα οποία παρουσιάστηκαν σε περίοπτη θέση.

35η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia- Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Ο πολυποίκιλος τουριστικός χαρακτήρας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας προβλήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο μέσω των επτά stands που φιλοξένησαν πλήθος δημόσιων – ιδιωτικών φορέων.

Η γωνιά του σκηνοθέτη στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το υπαίθριο σινεμά που κατασκευάστηκε στα πρότυπα των θερινών κινηματογράφων ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την έναρξη λειτουργίας του γραφείου Film Office.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη  Περιφέρεια εισέρχεται δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών  (κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, διαφημιστικών spots).

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου παρουσιάστηκε το καινοτόμο επιμορφωτικό πρόγραμμα VR-Games-Lab με τίτλο: «3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας».

Το όλο πρόγραμμα τελεί  υπό την αιγίδα του Film Office και προς τους επισκέπτες προσέφερε την εντυπωσιακή εμπειρία του Εικονικού Μουσείου για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Παράλληλα, τα  στελέχη της «Grow Greek Tourism online» της Google παρείχαν ενημέρωση σε φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού για ψηφιακά εργαλεία μάρκετινγκ.Μια διασκεδαστική νότα έδωσε και  το  Photo Booth προς τους επισκέπτες, οι οποίοι έβγαιναν προσωπικές φωτογραφίες, τις έπαιρναν εκτυπωμένες και τις ανέβαζαν άμεσα στα social media.

35η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia- Τομέαρχης Τουρισμού Π.Κ.Μ.  Αλέξανδρος Θάνος

Η σημασία του ποδηλατικού τουρισμού αναδείχθηκε στη σχετική ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην οποία χαιρέτισε ο τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε και την εκδήλωση-παρουσίαση με τίτλο: «Aegean Trails – Region of Central Macedonia»  και θέμα την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τα οφέλη που μπορεί να φέρει η ιδιαίτερα δυναμική αυτή μορφή θεματικού τουρισμού στην περιοχή. «Τα απαράμιλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κεντρικής Μακεδονίας για ορεινή ποδηλασία, όπως είναι  οι βουνοπλαγιές του μυθικού Ολύμπου, το περιαστικό δάσος του Σεϊχ Σου δίπλα στην πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη και οι μοναδικές πιστοποιημένες διαδρομές στην ορεινή Χαλκιδική, την καθιστούν  κατάλληλο τόπο για δράσεις ορεινής ποδηλασίας»,  τόνισαν χαρακτηριστικά  οι Έλληνες και οι  ξένοι εισηγητές.

 Ιδιαίτερη θέση στη φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του περιπτέρου.

35η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia- Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

Η τουριστική ταυτότητα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας παρουσιάστηκε στην 35η Philoxenia

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, τοπικά εδέσματα και κρασιά από το φορέα «Ωδή Αμφιπόλεως». Κατόπιν, «πήρε τη σκυτάλη» η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας με εκδήλωση στην οποία προλόγισαν – χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας  Κωνσταντίνος Καλαιτζίδης και ο τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας  Δημήτριος Μάντζιος αναφέρθηκε στις αυθεντικές γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Δήμου Θερμαϊκού με  τοπικά εδέσματα και τοπικό κρασί.«Την αυλαία» έκλεισε η εκδήλωση του Δήμου Νάουσας με τίτλο «Νάουσα – Πόλη Οίνου και Φιλοξενίας»,  κατά τη διάρκεια της οποίας  τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα αναβίωσαν τα έθιμα με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες.

 Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλαος Καρανικόλας και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Νάουσας Θεοδώρα Μπαλτατζίδου.

Ποδηλατικός Τουρισμός -Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε και την εκδήλωση-παρουσίαση με τίτλο: «Aegean Trails – Region of Central Macedonia» και θέμα την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία

«Φέτος είναι για μας μια ξεχωριστή χρονιά για την προβολή του θεματικού τουρισμού, καθώς δημιουργούμε και προβάλλουμε καινούργια  θεματικά προϊόντα στον τουρισμό, όπως είναι ο ποδηλατικός και ο κινηματογραφικός τουρισμός, σε συνεργασία πάντα με τοπικούς και όχι μόνο φορείς, καθώς και επαγγελματίες.

Η ίδρυση του νεοσύστατου γραφείου Film Office στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί την αιχμή της τουριστικής προβολής της περιοχής ως προορισμού για την προσέλκυση επενδύσεων από κινηματογραφικές, τηλεοπτικές, διαφημιστικές και άλλες οπτικοακουστικές παραγωγές.

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως στόχο το συντονισμό των υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της υλοποίησης των διεθνών των και εγχώριων οπτικοακουστικών παραγωγών, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας στην Περιφέρειά μας», τόνισε – μεταξύ άλλων-  ο τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.