Το Ετήσιο Φόρουμ EPoSS – Ετήσιο Συνέδριο MNBS 2018 στη Θεσσαλονίκη

Banner του Ετήσιου Φόρουμ EPoSS

Σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις έξυπνων τεχνολογιών και νανοσυστημάτων θα φιλοξενήσει το Ι.ΜΕΤ. εντός του Οκτωβρίου 2018

Δύο σημαντικές Ευρωπαϊκές  συναντήσεις  τεχνολογίας, που είναι το  Ετήσιο Φόρουμ EPoSS –  Ετήσιο Συνέδριο MNBS 2018,  θα φιλοξενήσει  το  Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα:

Ετήσιο Φόρουμ και την Ετήσια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας EPoSS (Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πλατφόρμα Ολοκληρωμένων Έξυπνων Συστημάτων – www.smart-systems-integration.org )  θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο του Ε.Κ.Ε.Τ.Α.  στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η EPoSS αποτελεί σήμερα την  Ευρωπαϊκή τεχνολογική πλατφόρμα για την  ολοκλήρωση των  «έξυπνων»   συστημάτων» και είναι μια πολιτική πρωτοβουλία  με γνώμονα τη βιομηχανία, ώστε να καθοριστούν οι ανάγκες –    απαιτήσεις, οι  οποίες συσχετίζονται  με τα «έξυπνα»  συστήματα ένταξης ή τα  ολοκληρωμένα νανοσυστήματα.

Το Ετήσιο Συνέδριο MNBS 2018 (Micro-Nano Bio-Systems, Μικρο-Nανο-Bιοσυστημάτων) θα γίνει  στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018 στον ίδιο χώρο. Τελεί, δε, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CNECT).

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα  υπό την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Έρευνας, της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τοπικών φορέων.

Η παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων, σημαντικών επιστημονικών  παραγόντων από όλη την Ευρώπη μαζί με τη εξειδικευμένη θεματολογία στους τομείς νέων –  προηγμένων τεχνολογιών και έξυπνων συστημάτων εκτιμάται από τους υπεύθυνους του Ι.ΜΕ.Τ. καθιστούν μοναδικές τις εκδηλώσεις για την ελληνική επιστημονική κοινότητα,  αλλά και γενικότερα  για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Φιλοξενώντας τις σημαντικές αυτές εκδηλώσεις έρχεται το Ι.ΜΕΤ.  να ισχυροποιήσει το ρόλο το,  ως κύριος και συνεκτικός πόλος έρευνας στις μεταφορές, τη βιώσιμη κινητικότητα και τον τουρισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να αναδείξει τη θέση του,  ως ένας από τους καλύτερους κόμβους τεχνολογίας –  τεχνογνωσίας στην Ευρώπη», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου και επισημαίνουν ότι:

«Το Ι.ΜΕΤ. επιδιώκει να καταδείξει την πρωτοπορία της έρευνας που πραγματοποιείται στον Ελλαδικό χώρο και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη στους παραπάνω τομείς, καθώς και στην ενσωμάτωση των ”Έξυπνων Τεχνολογιών””.

 Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο Ινστιτούτο είναι ο κύριος ελληνικός ερευνητικός φορέας στον τομέα των μεταφορών, ενώ έχει καταστεί  από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους πανευρωπαϊκά. Εδρεύει, δε, στη Θεσσαλονίκη.

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.