Το «παρών» δίνει η Ε.Ρ.Τ.-3 στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

16:25:10,11/01/2018
Συνεργείο τηλεοπτικής δημοσιογραφικής αποστολής

Από χώρο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα μεταδίδει καθημερινά η E.Ρ.Τ.3

Στο ρυθμό του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  «κινείται» ήδη  η Ε.Ρ.Τ. –3 και  για τις  έντεκα πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου 2018  θα διαθέτει δικό της,  χώρο,  που  λειτουργεί και ως ραδιοτηλεοπτικό στούντιο  στην αποθήκη Γ΄ του λιμανιού της πόλης.

Επίσης, θα μεταδίδει  καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή από το χώρο της διοργάνωσης, καθημερινή ειδική τηλεοπτική εκπομπή και θα έχει  ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου.

Όπως κάθε χρόνο , θα στηρίζει η Ε.Ρ.Τ  ουσιαστικά το Φεστιβάλ ως χορηγός αφού και φέτος  θα  απονείμει  δύο βραβεία (Βραβείο Κοινού Ελληνικής Ταινίας και Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για Ελληνική Ταινία).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης μεταδίδει καθημερινά η Ε.Ρ.Τ. – 3 στις έντεκα παρά δέκα το βράδυ (Σάββατο και Κυριακή  στις δέκα και μισή το βράδυ) ένα δεκάλεπτο αφιέρωμα στη μεγάλη γιορτή του σινεμά.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθούν σημαντικοί προσκεκλημένοι,  όλες οι ενότητες προβολών και οι  παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Το αφιέρωμα θα παρουσιάζει ο Σταύρος Πανούσης υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σήφη Νανάκη και την παραγωγή διευθύνει ο Αργύρης Δούμπλατζης.

Παράλληλα,  ο   Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της Ε.Ρ.Τ. – 3  βρίσκεται και φέτος στην «καρδιά» του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ραδιοφωνικός σταθμός 9.58 FM, που είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα του Ρ.Σ.Μ., θα μεταδίδει καθημερινά μια δίωρη εκπομπή στις 1 το μεσημέρι – 3 το απόγευμα από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται «ζωντανά»  από στούντιο, που  λειτουργεί  στους χώρους του Φεστιβάλ στην αποθήκη Γ΄ του λιμανιού της πόλης. Αποκλειστικές συνεντεύξεις, ρεπορτάζ ή σχολιασμούς για τις προβολές, τα αφιερώματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις, τον παλμό του φεστιβάλ  θα «μεταφέρουν» ο Θανάσης Γωγάδης και η Ελένη Κουρτίδου  προς τους ακροατές.

Επιπλέον, εκτενείς καθημερινές αναφορές κάνουν οι εκπομπές, «Τεντώστε τ’ αυτιά σας» με τον Γιώργο Τούλα (8 με 10  το πρωί ), «Απόγευμα στην πόλη» με τη Φωτεινή Γιολτζίδου (6 με 7  το απόγευμα ) και «Ιχνογραφίες» με τον Αλέξανδρο Τριανταφύλλου (11 το βράδυ – 12 τα μεσάνυχτα).

Η καθημερινή κάλυψη του Φεστιβάλ εντάσσεται και στο ενημερωτικό πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού 102fm, στην πρωινή ζώνη, καθώς και στη Μεσημβρινή Ραδιοεφημερίδα.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 16 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.