Eργαζόμενοι και τεχνολογία οι κορυφαίοι τομείς επένδυσης για τις επιχειρήσεις

00:40:48,07/20/2019
Cyber Future -Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay

Οι επιχειρήσεις φαίνεται πως έχουν υιοθετήσει ήδη ορισμένες νέες τεχνολογίες, όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (41%), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (40%), οι wearable συσκευές (37%) και οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου-εικόνας (38%). Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay

Σχεδόν το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αναμένουν ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα αλλάξουν ριζικά, από τον τρόπο με τον οποίο κάνουν πωλήσεις μέχρι και το πού θα  δραστηριοποιούνται, καθώς αναζητούν ευκαιρίες ανάπτυξης σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της HSBC,  η ρομποτική βρίσκονται στην κορυφή των επενδυτικών  πλάνων, αλλά οι επιχειρήσεις πλέον θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην ευημερία και στις δεξιότητες των ανθρώπων τους.

Πρόκειται για τα  αποτελέσματα της έρευνας ‘Navigator: Made for the Future’, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των  2.500 επιχειρήσεων σε 14 χώρες.

Μάλιστα, το 34% των  όσων λαμβάνουν αποφάσεις  πιστεύει ότι οι προτεραιότητές τους στον τομέα της τεχνολογίας θα αλλάξουν «τελείως» μέσα στους επόμενους 24 μήνες, ενώ το 45% αναμένει πως  θα αλλάξουν «ελαφρώς».

Φαίνεται πως  οι επιχειρήσεις να επιθυμούν να γίνουν περισσότερο πελατο-κεντρικές και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους,  αφού το 55% σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερο στην έρευνα, καθώς  και στην ανάπτυξη.

Ένα αντίστοιχο ποσοστό (52%) θα αυξήσει την επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και το  43% θα διαθέσει χρήματα για την ευημερία των εργαζομένων.

Πρόκειται  για ποσοστό, το οποίο είναι μεγαλύτερο από αυτό που δήλωσε ότι θα επενδύσει σε logistics (42%), σε εργοστάσια και εξοπλισμό (34%) ή  σε εγκαταστάσεις (29%).

Μέσα από την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες, οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να γίνουν περισσότερο αποδοτικές, πελατοκεντρικές και φιλικές στο περιβάλλον.

Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν πως  σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερο στην εμπειρία του πελάτη (52%) , ενώ το  45% δήλωσαν πως  θα αυξήσουν τις δαπάνες τους, προκειμένου να καταστούν πιο φιλικές στο περιβάλλον  μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) των εταιρειών,  που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν πως  επιθυμούν να γίνουν πιο «πράσινες» για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλαντούχους εργαζόμενους.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η ταχύτητα των αλλαγών αυξάνεται και ότι τεχνολογικές εξελίξεις που θεωρούσαμε ότι θα αργήσουν πολύ να έρθουν, είναι ήδη  εδώ.

Την τελευταία δεκαετία εξαιτίας του οικονομικού κλίματος, οι ελληνικές επιχειρήσεις εστίασαν τις προσπάθειές τους,  στον έλεγχο του κόστους τους.

Η έρευνα, όμως, καταδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις,  προκειμένου να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, θα πρέπει να στραφούν προς τις τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά και να αρχίσουν να επενδύουν ξανά στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

 Εξάλλου, η ανάγκη αναβάθμισης των δεξιοτήτων των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους εργοδότες στην Ελλάδα, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς ένα σημαντικό μέρος υψηλά καταρτισμένων νέων επαγγελματιών έχουν φύγει από τη χώρα προκειμένου να εργαστούν στο εξωτερικό», σημειώνει ο CEO της HSBC Ελλάδας, Peter Yeates.

Οι επιχειρήσεις  φαίνεται πως έχουν υιοθετήσει ήδη ορισμένες νέες τεχνολογίες,  όπως είναι  η Τεχνητή Νοημοσύνη (41%), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (40%), οι wearable συσκευές (37%) και οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου-εικόνας (38%).

Τα μεγαλύτερα οφέλη από την εφαρμογή αυτών των τεσσάρων τεχνολογιών είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας, της εμπειρίας των πελατών και της ποιότητας των προϊόντων ή των υπηρεσιών.

Το 76% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι οι νέες τεχνολογίες θα κάνουν πιο παραγωγικό το προσωπικό τους. Ακόμη, το  72% των επιχειρήσεων ότι νέες τεχνολογίες θα ενισχύσουν την ευημερία των εργαζομένων, το 59% τόνισε ότι θα χρειάζεται λιγότερους εργαζόμενους στο μέλλον.

 Τρεις στις  πέντε (60%) επιχειρήσεις δήλωσαν πως σκοπεύουν να εισάγουν ή να ενισχύσουν ευέλικτες πρακτικές στην εργασία,  προκειμένου να βελτιώσουν την ευεξία του προσωπικού τους,  και να επιτύχουν την επανεξισορρόπηση μεταξύ της  αυτοματοποιημένης και  της χειροκίνητης παραγωγής.

«Είναι εμφανής ο ενθουσιασμός για τις ταχέως αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Εικονικής Πραγματικότητας, καθώς οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για την κάλυψη των αναγκών των αυριανών πελατών τους.

Αυτό που, επίσης, καταδεικνύει η έρευνα είναι ότι το μέλλον δε θεωρείται πλέον ένας εφιάλτης. Μια επιχείρηση μπορεί να έχει ανάγκη λιγότερα άτομα, αλλά αυτά θα πρέπει να είναι πολύ υψηλά καταρτισμένα και να νιώθουν δεσμευμένα – για να είναι υγιή και χαρούμενα με τη δουλειά τους –αλλιώς θα πάρουν τις δεξιότητές τους, και θα τις χρησιμοποιήσουν αλλού. Η ευημερία των εργαζομένων και η εταιρική υπευθυνότητα εξελίσσονται, πλέον, σε δείκτη της επιχειρηματικής επιτυχία», δηλώνει ο CEO HSBC Global Commercial Banking, Noel Quinn.

Οι συνεντεύξεις για τις ανάγκες της έρευνας «Navigator: Made for the Future»  πραγματοποιήθηκαν κατά  το Μάιο του 2019 σε: Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ένα × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.