Το θεσμοθετημένο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας


17:43:46,11/01/2018
To λογότυπο του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας

To λογότυπο του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας με το δέντρο της γνώσης

Το θεσμοθετημένο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας  του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε ο  διευθυντής του εργαστηρίου – καθηγητής  Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης.

Ο κ. Τσανακτσίδης ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Ιδρύματος – καθηγητή  Στέργιο Γκανάτσιο και τους αντιπρυτάνεις – καθηγητές  κ.κ.  Στέργιο Μαρόπουλο και Νικόλαο Σαριαννίδη για την παρουσία τους,  στην εκδήλωση. Έκανε, δε, αναφορά στις  παρουσίες  του καθηγητή του Α.Π.Θ. του Τομέα Βιολογίας  Θωμά Σαββίδη και του επίκουρου καθηγητή  του Πανεπιστήμιου Δυτικής  Μακεδονίας Μηνά Διοσυγένη.

Από την πλευρά του,  κ. Μαρόπουλος αναφέρθηκε στο Θεσμοθετημένο «Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας» , για το οποίο είπε πως αποτελεί «προίκα» του ιδρύματος.

Η παρουσίαση έγινε σε τρία μέρη. Πρώτα, μίλησε  η φοιτήτρια του Τμήματος Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Αντιρρύπανσης, Κωνσταντίνα Καραμητράκη παρουσίασε το λογότυπο  που θα αποτελεί και την σφραγίδα του εργαστηρίου.

 Το θέμα του λογότυπου  συμβολίζει το δένδρο της γνώσης.

 Όπως είπε  η ίδια, εμπνεύστηκε το θέμα  από τη «φύση»  του Εργαστηρίου,   ενώ έκανε  ένα λογοπαίγνιο  στην αγγλική γλώσσα, του Laboratory  Environmental Technology –  «L.E.T.  the knowledge grown up»,  που αποτελεί και τη βάση του δένδρου.

Στη συνέχεια,   οι προϊστάμενοι αναφέρθηκαν   στους  τομείς και τα απαρτιζόμενα  μέλη, ενώ  έκαναν  ιδιαίτερη αναφορά στον εργαστηριακό  εξοπλισμό και στο ερευνητικό έργο τους.

Ο κ. Τσανακσίδης αναφέρθηκε στο οργανόγραμμα του εργαστηρίου που συγκροτείται από  τομείς –  εργαστήρια, συνεργαζόμενους  φορείς, Α.Ε.Ι, και τα Ερευνητικά Κέντρα Ε.ΚΕ.ΦΕ Δημόκριτος, καθώς και Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) .

Στάθηκε ιδιαίτερα στο Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας του Κ.Τ.Ε,  το οποίο  παρουσίασε ο υπεύθυνος Παναγιώτης Γεωργανάκης. Ακολούθησε η παρουσίαση των Τομέων αρχής γενομένης του  Τομέα Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων με προϊστάμενο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσανακτσίδη και του Τομέα Θερμοδυναμικής – Ηλεκτροχημικής Τεχνολογίας με προϊστάμενο τον  καθηγητή Νικόλαο Κυρατζή.

Τους Τομείς παρουσίασαν  οι προϊστάμενοι και οι υπεύθυνοι των Εργαστηρίων.

Αναλυτικότερα στον τομέα   Νανοτεχνολογίας  προΐσταται   ο  επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Αδάμος Στημονιάρης.

Προϊσταμένη  του  Τομέα  Περιβαλλοντικής Οικονομίας είναι η καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής – καθηγήτρια Χάϊδω Δριτσάκη.

Στον Τομέα  Τεχνολογίας Υλικών προΐσταται   ο     καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Κωνσταντίνος Βατάλης,

Το Εργαστήριο Υγείας και Περιβάλλοντος παρουσίασε η  υπεύθυνη  Βασιλική Νοτοπούλου

Το Εργαστήριο Πολιτισμός και Περιβάλλον  παρουσίασε η  υπεύθυνη  και προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων ΤΕΙ Δυτικής  Μακεδονίας  Αναστασία Κωνσταντινίδου.

Επίσης, τα τμήματα των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων  παρουσίασαν οι εκπρόσωποι τους.

Πιο συγκεκριμένα,  μίλησαν ο καθηγητής  του Τμήματος  Βιολογίας  του Αριστοτέλειου  Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, Θωμάς Σαββίδης κι  ο λέκτορας  του Τμήματος  Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου  Δυτικής Μακεδονίας, Μηνάς Διοσυγκένης.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Α. Αγαπίου, ο κύριος ερευνητής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Ευάγγελος Φάββας, η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ελένη Ζαφειρίου και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – καθηγητής Ιωάννης  Γεροθανάσης.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.