Ερευνάται η έκρηξη στο Soyuz MS-10

0
100

17:17:36,10/11/2018

Απογείωση ενός Soyuz
Διαστημόπλοιο τύπου Soyuz κατά τη διάρκεια της απογείωσης

Ενδελεχή έρευνα διεξάγουν η NASA και η Roscosmos για την έκρηξη, που σημειώθηκε νωρίς στις 2.40  το πρωί  της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2018 στο διαστημόπλοιο τύπου  Soyuz MS-10 , ενώ είχε απογειωθεί με διμελές πλήρωμα από το Cosmodrome Baikonur στο Καζακστάν με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όλα έγιναν, όταν το διαστημόπλοιο τύπου Soyuz MS-10 απογειώθηκε στις 2.40 το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2018  από το Cosmodrome Baikonur στο Καζακστάν για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα μετέφερε τον  Αμερικανό αστροναύτη Nick Hague και το Ρώσο κοσμοναύτη Alexey Ovchinin.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της NASA, λίγο μετά από  την εκτόξευση παρατηρήθηκε μια ανωμαλία της λειτουργίας του ενισχυτή και αποκόπηκε η  αναρρίχηση της εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους.

Το αποτέλεσμα  ήταν να σημειωθεί μια βαλλιστική προσγείωση του διαστημικού οχήματος.

Οι ομάδες έρευνας –  διάσωσης αναπτύχθηκαν τάχιστα στον τόπο της  προσγείωσης, όπου  ο  Αμερικανός  αστροναύτης Nick Hague και ο Ρώσος  κοσμοναύτης  Alexey Ovchinin βρέθηκαν έξω από τη κάψουλα. Για τους δυο επιβάτες του διαστημικού σκάφους αναφέρθηκε πως βρίσκονται ευτυχώς σε καλή κατάσταση.

Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Cosmonaut Gagarin στο Star City της Ρωσίας, που βρίσκεται  έξω από τη Μόσχα.

Ο συντονιστής της NASA, Jim Bridenstine και  τα μέλη της  ομάδας  της NASA παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση. Μάλιστα, η  NASA συνεργάζεται στενά με το Roscosmos για να εξασφαλιστεί την ασφαλή επιστροφή του πληρώματος.

Άλλωστε, η  ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστη προτεραιότητα για τη NASA και για το Roscosmos.  Πηγές ανέφεραν πως διεξάγεται ήδη εμπεριστατωμένη έρευνα για την αιτία του συμβάντος.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

thirteen − 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.