Επισκέψου τη Σίφνο, αξίζει!

Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

21:28:00,05/28/2019
Κουζίνα Σίφνος-Φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η κουζίνα της Σίφνου φημίζεται παγκοσμίως. Φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Το καλοκαίρι όλοι αναζητούμε όμορφους προορισμούς για να ξεδώσουμε, να περάσουμε όμορφα, αλλά και γνωρίσουμε καινούργια και όμορφα μέρη. Η Ελλάδα περιέχει απίστευτα νησιά, μέρη που μπορούν να σου χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Στο παρόν άρθρο μου, επιλέγω να μιλήσω για τους λόγους που θεωρώ πως αξίζει κάποιος να επισκεφτεί τη Σίφνο.

Η Σίφνος είναι ένα νησί, που βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες. Χαρακτηρίζεται πολλές φορές ως ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και συγκεκριμένα των Κυκλάδων, καθώς  και θεωρώ πως του αξίζει δικαιωματικά αυτός ο τίτλος.

Κεραμικά - Σίφνος

Τα χειροποίητα κεραμικά της Σίφνου μπορούν να χρησιμεύσουν σε κάθε νοικοκυριό.Φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Για εμένα, αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που χαρακτηρίζω ως τους σημαντικότερους για να επισκεφτεί κάποιος αυτό το νησί.

Κουζίνα: Η Σίφνος είναι η καταγωγή του σπουδαίου μάγειρα Τσελεμεντέ και έχει μία πλούσια γαστρονομική παράδοση. Η επίσκεψη στο νησί μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να απολαύσεις μερικά από τα ωραιότερα εδέσματα του νησιού, όπως είναι οι  μελόπιτες, το παστέλι, οι κουλούρες, τα  σπιτικά γλυκά και τα βουτήματα, καθώς  και άλλα πολλά.

Χειροποίητα κεραμικά: Η Σίφνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστικά από την αρχαιότητα μέχρι και  σήμερα. Όποιος επισκεφτεί το νησί, μπορεί να βρει πολλούς αγγειοπλάστες και να αγοράσει αγαλματίδια, διακοσμητικά σκεύη, καθώς  και διάφορα άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Αν κάποιος αγαπάει την αγγειοπλαστική, θα  πρέπει, λοιπόν,  κάποια στιγμή να επισκεφτεί τη Σίφνο!

Αρχαιολογικό ενδιαφέρον Σίφνος -Φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου- Φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Αρχαιολογικό ενδιαφέρον: Η Σίφνος είναι ένα νησί που θα εξάρει το ενδιαφέρον του επισκέπτη, ο οποίος  έχει αγάπη με την αρχαιολογία. Μέρη της Σίφνου, όπως είναι  τα αρχαία μεταλλεία στις περιοχές Αγίου Σώστη, Αγίου Συλβέστρου, Βορεινή, Κάψαλος, Ξερό  Ξύλο, Αγ. Ιωάννη, Αποκοφτό παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Εξίσου,  σπουδαία μέρη του νησιού, όπως είναι  το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου στο Κάστρο,  καθώς και το εκθετήριο στο λόφο του Αγίου Ανδρέα λειτουργούν όλο το χρόνο καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 8:30 το πρωί  έως τις 15:00 το απόγευμα . Επιπροσθέτως, το νησί δίνει τη δυνατότητα σε εκείνους που διαπνέονται από θρησκευτικό συναίσθημα, να επισκεφτούν τις διάφορες εκκλησίες και μοναστήρια του νησιού.

Νομίζω πως αυτοί οι τρεις λόγοι αρκούν,  για να αποφασίσει κάποιος να την επισκεφτεί φέτος!

©Τypologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.