Επίσκεψη Χάρη Αηδονόπουλου στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

20:41:23,02/20/2019
Χάρης Αηδονόπουλος-Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Φιλιππίδη και για την πορεία της υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συνέργεια# πρώτα η πόλη μας» με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη.

Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για θέματα,  όπως είναι η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η ανακύκλωση, το κυκλοφοριακό, το ωράριο φορτοεκφορτώσεων, το παραεμπόριο και  η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.

«Οι έμποροι, δυστυχώς, είχαμε τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της οικονομικής κρίσης. Είχαμε 320.000 λουκέτα πανελλαδικά και δεν ίδρωσε το αυτί των κυβερνώντων. Αυτό είναι το παράπονο μας», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ζήτησε τη συνέργεια του δήμου.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει πολύ την αγορά  μίας πόλης, αρκεί να το θέλει. Αρκεί να καταλάβει ότι η  αγορά είναι τα φώτα και  η λάμψη της πόλης. Πόλη χωρίς αγορά δεν υπάρχει», ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Δε ζητάμε παράλογα πράγματα, να αλλαχτούν οι καμένες λάμπες, να είναι καθαροί οι δρόμοι  και τα πεζοδρόμια.Άλλωστε, πρόκειται για υποχρεώσεις του δήμου».

Από την πλευρά του, ο κ. Αηδονόπουλος τόνισε ότι:

«Η εμπειρία που έχω ως αυτοδιοικητικός, αλλά και ως κάτοικος του κέντρου που περπατώ στην πόλη μου,  επιτρέπουν να έχω εικόνα των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης. Με στενή και ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου και τον εμπορικό κόσμο είναι σίγουρο ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη θα βελτιωθεί».

Ο επικεφαλής  του συνδυασμού «Συνέργεια#πρώτα η πόλη μας» αναφερόμενος στην καθαριότητα εξήγησε  ότι για το κέντρο της πόλης ενδείκνυνται οι συμπιεστές κάδων μικρής χωρητικότητας – καθώς στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί πιλοτικά μεγάλοι κάδοι που – λόγω μεγέθους – αποσύρθηκαν και παρέμειναν σε Καπάνι και Μοδιάνο.

Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις φορτοεκφορτώσεις επισήμανε πως μπορούν να χρησιμοποιούνται μικρότερα οχήματα και όχι σε ώρες αιχμής, προφανώς με σωστό προγραμματισμό.

Για τη διαχείριση  των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων είπε  ο κ. Αηδονοπουλος πως ο δήμος θα μπορούσε να προμηθευτεί μικρές πρέσες και οι επιχειρηματίες, απλά με ένα μήνυμα κινητής τηλεφωνίας τύπου  sms και κατόπιν συνεννόησης να βγάζουν τις σακούλες και τα χαρτοκιβωτια, ώστε έμμεσα να μειωθούν και τα δημοτικά τέλη.

Επιπλέον, σημείωσε  ότι η ύπαρξη της κυκλικής συγκοινωνίας θα τονώσει την καταναλωτική  κίνηση και στις αγορές εκτός κέντρου. Σχετικά  με  την αύξηση εγκληματικότητας στα  περιοχές του κέντρου  είπε ότι  θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά διάφορες  πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες για αθλητικές δραστηριότητες – όπως είναι η δημιουργία ενός γηπέδου τύπου  5×5 ή μίνι γκολφ, αλλά και ο ηλεκτροφωτισμός.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Φιλιππίδη και για την πορεία της υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) που θα τονώσει, καθώς και θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο  πρόεδρος του Ε.Σ.Θ. ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο  δήμαρχο Χάρη Αηδονόπουλο και τα στελέχη του συνδυασμού. «Το έργο του επόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης δυσκολεύει από το νόμο. Ελπίζω να κάνετε μία καλή αρχή. Με τέτοια ομάδα η επιτυχία είναι δεδομένη»,  ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.