Επίσκεψη του Πρέσβη του Καναδά στο Υ.ΜΑ.Θ

23:20:22,03/07/2019
Elefteria Chatchigeorgiou- Mark Allen

H υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας- Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου υποδέχεται τπν Πρέσβη του Καναδά Mark Allen

Θέματα διμερών σχέσεων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της υφυπουργού Εσωτερικών  Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου με τον Πρέσβη του Καναδά Mark Allen, ο  οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2019 στο γραφείο της.

Τον Καναδό Πρέσβη συνόδευαν  ο επίτιμος Πρόξενος του Καναδά στη Θεσσαλονίκη  Παντελής Πετμεζάς, η σύμβουλος Πολιτικών, Οικονομικών και Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας Debbie DesRosiers και η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου – Πολιτιστικών και Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας  Ζωή Δελήμπαση. Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης  συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων.

H Ελλάδα και ο Καναδάς διατηρούν μια παράδοση φιλίας και συνεργασίας, που επεκτείνεται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Αμφότερες οι δύο χώρες συνεργάζονται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στον  Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.), στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, καθώς και σε πολλούς άλλους διεθνούς οργανισμούς. Συχνά, δε, υποστηρίζει η  μια την άλλη, όταν τίθεται από την Ελλάδα ή τον Καναδά υποψηφιότητα για την ανάληψη οποιασδήποτε διοργάνωσης,

Οι δυο χώρες διατηρούν καλή αμυντική διμερή συνεργασία, αλλά και μέσα από τα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά  και συζητούν για πολλά πολιτικά – οικονομικά – εμπορικά θέματα.

Από το 2013 υφίσταται  διμερής συμφωνία  περί  Κινητικότητας  των Νέων. Με τη συμφωνία παρέχεται η  δυνατότητα στους  νέους Έλληνες ή Καναδούς πολίτες ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών, να ταξιδέψουν, να διαμείνουν και να απασχοληθούν για ένα διάστημα έως και  12 μήνες στην κάθε χώρα, αντίστοιχα.

Η Ελληνική Ομογένεια  δραστηριοποιείται  πολυσχιδώς στον Καναδά. Οι Καναδοί πολίτες ελληνικής καταγωγής δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ήτοι στην πολιτική, στον ακαδημαϊκό και στον επιστημονικό χώρο, στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς  στα ελεύθερα  επαγγέλματα στη μεγάλη χώρα της Βορείου Αμερικής. Πολλές φορές, δε, ο Καναδάς έχει  υποστηρίξει έμπρακτα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και πρωτοβουλίες Ελλήνων καλλιτεχνών.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.