Τη Λακωνία επισκέφθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασιλική Λαζαράκου

20:16:00,04/05/2019
H υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Λαζαράκου

H υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Λαζαράκου

Τις δυνατότητες, που δίδει η Ευρώπη για την ενίσχυση της ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού είχε την ευκαιρία να αναλύσει η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Λαζαράκου σε τοπικούς παράγοντες  κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης που πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019  στη Λακωνία.

Η γνωστή δικηγόρος – πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατάγεται  την  από τη Μάνη κι έδωσε το «παρών» στην ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ν.Ο.Δ.Ε.  Λακωνίας.

Η υποψηφιότητα της Βασιλικής Λαζαράκου ανακοινώθηκε μόλις την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 από τη Νέα Δημοκρατία κι είναι  μία  εκ των τεσσάρων υποψηφίων που δεν έχουν διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών.

Πηγές ανέφεραν πως η  κάθοδος στις ευρωεκλογές είναι το επισφράγισμα της εικοσαετούς και πλέον πορείας της ίδιας στον χρηματιστηριακό και στον τραπεζικό χώρο. Αποτελεί, δε, το επισφράγισμα  και της συμβολής της γνωστής νομικού  στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, υπό τον ρόλο της αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Βασιλική Λαζαράκου έχει διατελέσει επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την πιο σημαντική νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς, ενώ το 2014 ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια.

Μετά από το  πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές   στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University), απ’ όπου έλαβε το μεταπτυχιακό  και το διδακτορικό (JSD).

Η κ. Λαζαράκου εξήγησε τους λόγους  για τους οποίους αποφάσισε να κατέλθει στο  στίβο των Ευρωεκλογών. Μάλιστα,  χαρακτήρισε ιστορική τη συγκυρία για την Ευρώπη  και για την Ελλάδα.

«Συμπορεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να βγει η χώρα από την κρίση, και να κερδίσει το στοίχημα επανεκκίνησης της Οικονομίας της.

Προτεραιότητά μου, θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας, αλλά και η πρόκριση ενός βιώσιμου μοντέλου στο πεδίο της ενεργειακής μετάβασης, με οικολογικές φιλοδοξίες.

Προτεραιότητά μου,  θα είναι,  επίσης, η συμβολή μου στην οικοδόμηση ενός γόνιμου περιβάλλοντος για την έρευνα και την τεχνολογία που θα στηρίζει την καινοτομία των επιχειρήσεων, αλλά και για μεγαλύτερη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας, καθώς και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην ήπειρό μας», ανέφερε  η κ. Λαζαράκου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.