Επίσκεψη Χ. Αηδονόπουλου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

18:40:27,03/21/2019
Μιχάλης Ζορπίδης - Χάρης Αηδονόπουλος

O πρόεδρος του Επαγγελματικιού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης (αριστερά) και ο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης – επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια# πρώτα η πόλη μας» Χάρης Αηδονόπουλος (δεξιά)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες – μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της πόλης συζήτησε με τον πρόεδρο Μιχάλη Ζορπίδη και τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.) ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης – επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια# πρώτα η πόλη μας» Χάρης Αηδονόπουλος.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης  καλωσόρισε τον κ. Αηδονόπουλο και  του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Η πάταξη του παραεμπορίου, η ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη, η ευταξία, η καθαριότητα, το ωράριο φορτοεκφορτώσεων ήταν ορισμένα από τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του  Ε.Ε.Θ.

«Πληρώνουμε τα ανταποδοτικά τέλη, θέλουμε να έχουμε μία πόλη καθαρή και ευπρεπή. Η πόλη δεν είναι καθαρή, η πόλη πρέπει να ομορφύνει. Η διοίκηση Μπουτάρη δεν έκανε έργο. Θέλουμε η νέα δημοτική αρχή να σκύψει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή η αγορά πεθαίνει», διαπίστωσε  ο κ. Ζορπίδης.

«Η αγορά ζει κυρίως σε θύλακες, που δεν είναι παραγωγικοί και βασίζεται σε συντριπτικό ποσοστό στην παροχή υπηρεσιών. Η αγορά έχει πεθάνει. Επάνω από 60.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τον βραχνά της οικονομικής κρίσης, με μεγαλύτερη ένταση από ό,τι άλλα επαγγέλματα. Είμαι αντίθετος με την κυβερνητική τακτική να σφάξουμε την «κότα με τα χρυσά αυγά»  ελπίζοντας να βρούμε ένα σβόλο χρυσού στην κοιλιά της», ανέφερε  ο κ. Αηδονόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  πρότεινε μια διαφορετική χωροθέτηση και οριοθέτηση των λαϊκών αγορών,  αφού αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό προς τα καταστήματα.

«Το πρώτο που θα γίνει είναι ο περιορισμός των παροδιών και των ορίων και δεύτερον η δημιουργία θεματικών λαϊκών αγορών, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμά μας», είπε ο κ. Αηδονόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε πως η μείωση και η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση και εξορθολογισμό των δημοτικών τελών. Μάλιστα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε πως δε θα εκχωρήσει καμία υπηρεσία του δήμου σε ιδιώτη.

Επιπλέον, τάχθηκε κατά της συνθήκης Sevezo και του Γ.Π.Σ.  λέγοντας πως αποτελεί ταφόπλακα για οποιαδήποτε μη οχλούσα δραστηριότητα που θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί εκτός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης. «Εάν εφαρμοστεί, η συνθήκη Sevezo θα πνίξει κάθε μορφή επιχειρηματικότητας στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συνέργεια # πρώτα η πόλη μας» Αλέξανδρος Σκεπαριανός και Δημήτρης Ντάνος.

Από την διοικητική επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν ο Α’ αντιπρόεδρος Γεώργιος Ηλιάδης , ο Γ’ αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κουλουτμπάνης, ο γενικός γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης Κώστας Ιακώβου και το μέλος Δημήτρης Πούλακας.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.