Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος

01:39:38,06/18/2019
Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Ο  επανεκλεγείς δήμαρχος Θέρμης  Θεόδωρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θέρμη. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο καθηγήτρια Δέσποινα Παπαδοπούλου, με  την οποία  έχει δύο θυγατέρες.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η δραστηριότητα του  Θεόδωρου Παπαδόπουλου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησε το 1982 όταν εκλέχθηκε  για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος Θέρμης. Στις δημοτικές – κοινοτικές εκλογές του 1986 και του 1990 επανεκλέχθηκε κοινοτικός σύμβουλος.

Το 1994 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Θέρμης. Κατά τα χρόνια αυτά ενεργοποιήθηκε  στους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Το 1998 αναλαμβάνει τη θέση του αντιδημάρχου Θέρμης, ενώ  συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια στις δράσεις και τους αγώνες της  Τοπικής Ένωσης Δήμων κι Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ)  και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).

Ταυτόχρονα  διετέλεσε αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε.Δ.Κ.Μ).

Ως  εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ.Κ.Μ.  συμμετείχε στο συντονιστικό έργο των φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ( Ε.Υ.Α.Θ) με τίτλο «Σώστε το νερό» και πρόεδρος της Επιτροπής της Π.Ε.Δ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που έγινε το 2014 μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Είναι θερμός υπέρμαχος των διοικητικών μεταρρυθμίσεων του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη», ενώ συνέβαλε στη διαμόρφωση του νέου δήμου Θέρμης.

Στις δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε  δήμαρχος Θέρμης  από τον πρώτο γύρο και με ποσοστό 54,9 %, με το συνδυασμό «Δημοκρατική  Ενότητα».

Με ποσοστό  της τάξης του 54,104 % επανεκλέχθηκε  στη θέση του δημάρχου Θέρμης στις δημοτικές εκλογές του 2002 κιόλας  από τον πρώτο γύρο.Στις  δημοτικές εκλογές του 2006  κι από τον πρώτο γύρο έλαβε  ποσοστό της τάξης του  62,5% κι επανεκλέχθηκε  για άλλη μια φορά δήμαρχος Θέρμης με το συνδυασμό «Δημοκρατική  Ενότητα».

Στις  εκλογές του 2010, πήρε η  «Δημοκρατική  Ενότητα»  ποσοστό  της τάξης του 66, 18%  στο  νέο  Δήμο Θέρμης με επικεφαλής το  Θεόδωρο Παπαδόπουλο από την πρώτη Κυριακή.

 Στις δημοτικές εκλογές του 2014 με ποσοστό 66,90% ήρθε και πάλι πρώτη η «Δημοκρατική  Ενότητα» έρχεται με επικεφαλής το Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Από το 1999 μέχρι και  το 2006  διετέλεσε  μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ο.Τ.Α . Από το 2007  έως  και το  Μάρτιο του 2012 διετέλεσε  αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ίδιου συνδέσμου.

Επίσης, είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α. της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Είναι τακτικό μέλος του Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α και μέλος των διοικητικών συμβουλίων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  (Φο.Σ.Δ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Α.Ε. με τίτλο «Αλεξάνδρεια  Ζώνη Καινοτομίας» κι αναπληρωματικό μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον πρώτο γύρο των  δημοτικών  και περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθησαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019,επανεξελέγη δήμαρχος Θέρμης ως επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» με ποσοστό της τάξης του 54,77% και 13.681 ψήφους.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.