Ένταξη της Σοφίας Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα

19:46:17,04/30/2019
Σοφία Σαμαρά- Κωνσταντίνος Ζέρβας

Η κα Σοφία Σαμαρά με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

Την ένταξη της κας Σοφίας Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ναι στη Θεσσαλονίκη»  ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την Τρίτη 30 Απριλίου  2019 από το εκλογικό κέντρο του.

«Καλωσορίζω τη Σοφία στον κοινό αγώνα μας. Με την εμπειρία της,  και την αφοσίωση που έχει επιδείξει στα ζητήματα της πόλης, εμπλουτίζει και δυναμώνει την προσπάθειά μας. Κάθε μέρα που περνά,  έρχονται δίπλα μας, οι «ζωντανές» δυνάμεις της πόλης», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Από την πλευρά της, η κα Σαμαρά τόνισε πως «σε αυτή τη μεταβατική για την πόλη περίοδο, το κρίσιμο είναι να υπάρξει στο τιμόνι της πόλης κάποιος που να θέλει, να ξέρει και να μπορεί. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά και εκτιμώ πως η πρόταση, που διαμορφώνουμε μαζί για την πόλη της επόμενης ημέρας είναι πλήρης, υλοποιήσιμη, καθώς και ταυτόχρονα οραματική».

Η κα Σαμαρά είναι  κόρη του δσκάλου Γεωργίου Σαμαρά και  γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά,  καθώς και Τουμπιώτισσα.

Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), όπου   εισήχθη ως πρώτη υπότροφος πανελλαδικά.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μεθοδολογία , στη διδακτική και  στη ΣΕΛ.ΜΕ.  Πραγματοποίησε συγγραφικό έργο.

Κατόπιν, θήτευσε στα Πανεπιστήμια KENT, CANTERBURY, DARWIN COLLEGE της Μεγάλης Βρετανίας. Υπηρετώντας επάνω από 33 έτη τη δημόσια εκπαίδευση έχει  θητεία στα πειραματικά σχολεία.

Συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων μετεκπαίδευσης συνεδρίων όσον αφορά στη διδακτική, στο περιβάλλον, στο e-government, στο Σ.Ε.Π. κα σ τα προγράμματα Comenius. Είναι  εκπαιδεύτρια στον  Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ ) και στα  δημόσια Ι.Ε.Κ, ενώ  έχει εξειδίκευση στην ειδική αγωγή  των Α.ΜΕ.Α.

Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά το 2002, οπότε  εκλέγεται σύμβουλος  του Δ’ διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι και τώρα.

Έχει υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος το 2006 και  το 2013 ανέλαβε την προεδρία της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» και αναπληρωματικό μέλος  του Θεαγένειου Νοσοκομείου και των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων  (Κ.Α.Π.Η.)  Θεσσαλονίκης. Διατελεί ενεργό μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ)  και του ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός». Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.