Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

01:02:38,06/13/2019
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα Ευρωπαϊκά θέματα στο διπλό περίπτερο 41 – 42 (σ.σ. είναι το πρώτο περίπτερο αμέσως μετά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής)

Με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο απ’  όπου διανέμεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό  για ότι χρειάζεται να ξέρει ο Ευρωπαίος πολίτης,  συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος στην παραλία του  Λευκού Πύργου (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα Ευρωπαϊκά θέματα στο διπλό περίπτερο  41 – 42 (σ.σ. είναι το πρώτο περίπτερο αμέσως μετά από  το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής) .

Εκεί μπορούν οι πολίτες κάθε ηλικίας να  βρουν  έντυπο  υλικό για τα θεσμικά όργανα  και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Επίσης, μπορούν να πάρουν πληροφορίες για τα δικαιώματα του Eυρωπαίου πολίτη, την πολιτική της Ευρώπης σε θέματα  εργασίας, παιδείας, απασχόλησης, χρηματοδότησης, εσωτερικής αγοράς, συνόρων, μετανάστευσης, δικαιοσύνης, περιβάλλοντος κλπ.

 «Ζούμε στην εποχή της εικόνας και της τεχνολογία Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί από εμάς που μένουμε εραστές του βιβλίου. Με το βιβλίο μας συμβαίνει κάτι περίεργο, είναι διαδραστικό, ενώ είμαστε μόνοι.

Αυτή την ιδιαίτερη σχέση του κοινού με το βιβλίο θέλουμε να στηρίξουμε ως Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο περίπτερό μας, θα σας περιμένουμε να σας ενημερώσουμε μέσω του έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και ιδιαίτερα για το ρόλο, καθώς  και τη δραστηριότητα μας,  στην Ελλάδα», αναφέρει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  Γιώργος Μαρκοπουλιώτης για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη σταθερή συμμετοχή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

«Η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι μας, η προοπτική των επόμενων γενεών. Είναι τιμητικό για το Φεστιβάλ Βιβλίου να συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 Είναι σημαντικό για μας  να δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Φεστιβάλ Βιβλίου  να ενημερωθούν  και  για θέματα που τους αφορούν,  ως Ευρωπαίους πολίτες. Και πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, κυρίως της νεολαίας»,  σημείωσε χαρακτηριστικά.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.