Ένας γιατρός για τις Πρέσπες!

21:40:22,01/23/2019
Γιατρός γραφικό

Ένας γιατρός ζητείται για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα Πρεσπών!

Ένας γιατρός ζητείται  για τις Πρέσπες! Πρόσθετη ενίσχυση για τους γιατρούς κλάδου του  Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν στις Πρέσπες αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών.

Πρόσφατα, η 3η  Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Π.Ε.)  Μακεδονίας προκήρυξε – μεταξύ άλλων –μια θέση ιατρού επιμελητή Β’ για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα Πρεσπών στις ειδικότητες  του γενικού ιατρού ή παθολόγου με προθεσμία υποβολής αίτησης την 30η Ιανουαρίου 2019.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών αποφάσισε ομόφωνα την αξιοποίηση του άρθρου 32 του νόμου 4483/2017 με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους να παρέχουν σίτιση – στέγαση σε δημόσιους λειτουργούς και την κάλυψη του σχετικού κόστους μέχρι και του ποσού των  300 ευρώ το μήνα πέρα από τα κίνητρα που προσφέρει το υπουργείο υγείας.

«Η στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με ιατρικό προσωπικό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία μας, και η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το υπογραμμίζει αυτό εμφατικά.

Ο γιατρός που θα καταλάβει την πρώτη από τις τρεις προβλεπόμενες θέσεις επιμελητών Β’ θα έχει την ευκαιρία να διαχειριστεί μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας πλήρως στελεχωμένη με τρεις νοσηλεύτριες, δύο οδηγούς ασθενοφόρου και ενός βοηθητικού προσωπικού επικουρούμενος και από τέσσερις αγροτικούς γιατρούς, οι  οποίοι υπηρετούν στην περιοχή.

Μιας μονάδας που το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναβαθμιστεί (κτιριακά και ως προς τον εξοπλισμό) με έργο προϋπολογισμού 450.000 ευρώ  από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π. Δυτικής  Μακεδονίας.

 Επιπροσθέτως, η περιοχή μας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των κινητών ιατρικών μονάδων για προληπτική ιατρική από την Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( Ε.Κ.Π.Α.)  και την πολυκλινική του Ολυμπιακού Σταδίου, η οποία στηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε πρόσφατα και δωρεά απαραίτητου εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Λευκώνα», εξήγησε ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα ιδρύθηκε το 2017 (Φ.Ε.Κ.  2934/Β΄/25-08-2017 και ΑΔΑ:ΩΖΣ6465ΦΥΟ-9ΞΠ) με οργανόγραμμα που περιλαμβάνει 3 επιμελητές Β΄ (γενικούς ιατρούς ή παθολόγους) νοσηλευτικό προσωπικό (δύο νοσηλευτές -νοσηλεύτριες και μία μαία), καθώς και πλήρωμα ασθενοφόρου.

Η περιοχή των Πρεσπών αποτελεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Είναι μια από τις περιοχές της Ευρώπης με την υψηλότερη βιοποικιλότητα που προστατεύεται από την εθνική (Εθνικό Πάρκο Πρεσπών) και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και διεθνείς συνθήκες (Ramsar – διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών).

Περιλαμβάνεται στην προσωρινή λίστα των μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO για τις φυσικές και πολιτιστικές αξίες που εμπεριέχει. Με βάση την τελευταία απογραφή έχει 1.560 κατοίκους που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό,ενώ προσελκύει όλο και περισσότερους  επιστήμονες ή  καλλιτέχνες που επιλέγουν τις Πρέσπες για την ποιότητα ζωής, την ομορφιά του τοπίου, καθώς και τη φιλόξενη κουλτούρα των κατοίκων της.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.