Τα Ελληνικά τρόφιμα πάνε Βουκουρέστι


18:21:49,11/07/2018
Κλαδί ελιάς - γράφημα

Η σημαντική έκθεση “Greek Food Show” θα διεξαχθεί στις 18-20 Ιανουαρίου 2019 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας

Συνολικά 186.000 τόνους  ελληνικών φρούτων και λαχανικών καταναλώνει η αγορά της  Ρουμανίας, όπου η  έκθεση  «Greek Food Show» για τα Ελληνικά τρόφιμα θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 20 Ιανουαρίου 2019 στο Βουκουρέστι.

Η έκθεση διοργανώνεται από την  «Economotechniki»  και τη  «Northevents» , ενώ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Ελληνικής  Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, καθώς  και του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου.

Πηγές  ανέφεραν πως  η συνεργασία των δυο έμπειρων εταιρειών  διοργανώσεων  εκθέσεων, προώθησης  και ανάπτυξης πωλήσεων στο εξωτερικό  μαζί με  την υποστήριξη των φορέων ενισχύουν τη συνέχεια των σημαντικών  πρωτοβουλιών της Ελληνικής πλευράς για την ανάπτυξη των πωλήσεων στη  γειτονική χώρα. Κατά τις ίδιες πηγές,  η ανάπτυξη των πωλήσεων, που σημειώθηκε κατά  τα τελευταία χρόνια έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι:

Οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Ρουμανία κατά το  2017 έτρεξαν με αυξητικό ρυθμό  της τάσης του +14%, έναντι του 2016 και διαμορφώθηκαν σε  περισσότερα από 870 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ανάγκες της Ρουμανικής αγοράς είναι μεγάλες, κυρίως στα τρόφιμα, δεδομένου του γεγονότος  ότι η Βαλκανική  χώρα εισάγει  το 60% της σχετικής κατανάλωσης.

Η Ρουμανία αποτελεί την πλέον ελκυστική αγορά της Νοτιοανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης για τα ελληνικά τρόφιμα,  λόγω της γεωγραφικής  εγγύτητας με την Ελλάδα, καθώς και του μεγέθους της αγοράς της.

Η Ελλάδα εξάγει πολλά τρόφιμα στη Ρουμανία, όπως είναι τα  εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, οι ελιές,  τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, τα μπισκότα, οι χυμοί, τα  προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, τα  γαλακτοκομικά, κ.α.,

Ειδικότερα ως προς τα φρούτα και τα λαχανικά υπολογίζεται  η Ρουμανία αποτελεί την πρώτη αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές, με κατανάλωση 186.000 τόνους ετησίως.

Στην έκθεση «Greek Food Show» αναμένεται να λάβουν μέρος σημαντικές Ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, με στόχο να εξάγουν φαγώσιμα προϊόντα κι υλικά προς την αγορά της Ρουμανίας.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 15 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.