Έκθεση αστρονομικών φωτογραφιών στη Θεσσαλονίκη

0
101

15:23:43,10/11/2018

Αστροφωτογραφίες
Θαυμάσιες φωτογραφίες του ουρανού θα απολαύσουν οι φίλοι της Τέχνης και του Διαατήματος στην έκθεση του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης. Φωτογραφία- Πηγή: Ο.Φ.Α.

Αστρονομικές φωτογραφίες θα εκθέσουν τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης από τις 5 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2018  στην αίθουσα τέχνης της Φιλοπτώχου  Αδελφότητας  Ανδρών Θεσσαλονίκης (Φ.Α.Α.Θ.) στην οδό Αγίας Σοφίας 38. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση  θα παρουσιαστούν διάφορες  αστρονομικές φωτογραφίες των μελών του Ομίλου,  που αποτυπώνουν τον πλούτο του έναστρου ουρανού και τη μοναδικότητα του Σύμπαντος.

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης  ιδρύθηκε το  Νοέμβριο του 1997 κι είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο.Σκοπός του σωματείου είναι να φέρει κοντά όλους όσους κοιτούν ψηλά και  θαυμάζουν το μεγαλείο του σύμπαντος, που μας περιβάλει.

Μέσω διάφορων εκδηλώσεων προσπαθούν  οι άνθρωποι του σωματείου να βοηθήσουν στη διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής στην Ελλάδα.

«Φιλοδοξία μας, είναι να διευρύνουμε όλοι τις γνώσεις μας, τόσο γενικά, όσο και επιλεκτικά στους τομείς που ενδιαφέρεται ο καθένας μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι. Ο Όμιλος  αριθμεί σήμερα  599 μέλη, τα οποία είναι  καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, φοιτητές, δικηγόροι, τραπεζικοί κι εργαζόμενοι.

Όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την λειτουργία του σωματείου προέρχονται αποκλειστικά από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του.  Σημειωτέον ότι μέλος  του Ομίλου μπορεί να γίνει ο καθένας  ή και η καθεμιά άσχετα με το επίπεδο των γνώσεων του ή με τον εξοπλισμό που διαθέτει και να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη με αυτόν ή αυτήν.

Οι δραστηριότητες του φορέα περιλαμβάνουν διάφορα σεμινάρια αστρονομίας, workshops αστροπαρατήρησης και αστροφωτογραφίας, καθώς  και πολλές  εκδηλώσεις παρατήρησης, οι οποίες είναι  ανοιχτές στον κόσμο (αστροπάρτι).

Ο  Όμιλος Φίλων Αστρονομίας εδρεύει στην οδό  Αλεξανδρείας 113, στην  περιοχή της Μαρτίου, στη  Θεσσαλονίκη (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης:  2310 –  423.133), όπου  σχεδόν κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις.

Συν τοις άλλοις, από τους υπεύθυνους του σωματείου δημοσιοποιήθηκε ότι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 ξεκινάει ο νέος κύκλος σεμιναρίων «Αστροφωτογράφηση από το Α έως το Ω».  Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα στις 8 το βράδυ της  κάθε Τετάρτης  στα γραφεία του Ομίλου. Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί στους συμμετέχοντες ένα CD με τις παρουσιάσεις ή έντυπο υλικό, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης από τον Ο.Φ.Α.

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 2 ευρώ ανά σεμινάριο (ή 20 ευρώ προπληρωμή με έκπτωση για 12 σεμινάρια), ενώ για τα μέλη του Ομίλου είναι δωρεάν.

©Typologos.com 2018

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

10 + 18 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.