Ευχαριστώ τη δημοσιογραφία που ήρθε στη ζωή μου

Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

23:38:00,07/10/2019
Συγγραφή -Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

H δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για τα καλά που έφερε η δημοσιογραφία στη ζωή της. Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Η δημοσιογραφία με έκανε ελεύθερη. Διάπλασε μία προσωπικότητα άτρωτη,  που δεν την ένοιαζε πώς θα τη δεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε.

Όταν ξεκίνησα να αρθρογραφώ, έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου,  πως θα αγωνιστώ για την αλήθειά  μου,  και δε θα χαϊδέψω αυτιά προκειμένου να γίνω αρεστή. Θα κατέθετα ακριβώς αυτό που πιστεύω, θεωρώντας πως το να είσαι αληθινός είναι το μεγάλο δώρο,  που μπορείς να δώσεις σε αυτό το επάγγελμα.

Η αρθρογραφία μου χάρισε την αίσθηση του βιώματος της δημοκρατίας στο μέγιστο βαθμό. Η ελευθερία της έκφρασης και η μετάγγιση των απόψεών μου, σε άλλους, με έφερε κοντά σε ανθρώπους και μου έδωσε την ευκαιρία να δω πολλά πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Έμαθα να εκθέτω κακώς κείμενα, να μελετάω πριν να περάσω τις σκέψεις μου,στο χαρτί.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να καλλιεργήσω το λόγο και τη σωστότερη χρήση του. Αισθάνθηκα ελεύθερη, επειδή δεν επεδίωξα να αρέσω, αλλά να είμαι ο εαυτός μου.

Η δημοσιογραφία δεν με έκανε χειρότερο άνθρωπο, δεν με έσπρωξε σε ατομικιστικούς δρόμους, δε με έκανε να κυνηγώ την πρόσκαιρη φήμη. Με καλλιέργησε εντός μου, με ώθησε να εξερευνήσω τον βαθύτερο εαυτό μου, να οπλιστώ με θάρρος και να μην εξαρτηθώ από ανθρώπους έξω από εμένα.

 Ακόμα και αν κάποιος διαφωνούσε με αυτό που έγραφα ή με κατηγορούσε,  επειδή υπερασπιζόμουν δικαιώματα αδύναμων ανθρώπων και ομάδων, αυτό εμένα μου έδινε χαρά.

Ευχαριστώ τη δημοσιογραφία,  που ήρθε στη ζωή μου. Η συνάντησή μας,  ήταν καρμική, μοιραία και καταλυτική. Μία αγάπη που δε θα πάψει ποτέ να υπάρχει.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

έξι + δεκαπέντε =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.