Δύο βραβεία για δράσεις κέρδισε η φοιτητική ομάδα «IEEE AUTh Student Branch» του Α.Π.Θ.

21:56:43,12/07/2019
IEEE-Logo

Το φοιτητικό παράρτημα του IEEE (Aristotle University of Thessaloniki IEEE Student Branch ) είναι ενεργό μέλος της φοιτητικής κοινότητας του Α.Π.Θ. κατά τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα διαθέτει περισσότερα  από 200 μέλη

Τα Darrel Chong Student Activity Award και IEEE Regional Exemplary Student Branch Award 2019, απέσπασε το φοιτητικό παράρτημα του IEEE  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Α.Π.Θ.  (IEEE Aristotle University of Thessaloniki Student Branch  για το έργο, καθώς  και  για τις δράσεις του.

Το Darrel Chong Student Activity Award για το έτος 2018 απονεμήθηκε στο φοιτητικό παράρτημα του IEEE στο Α.Π.Θ.  κατά τις  17 Νοεμβρίου 2019, οπότε μαζί με άλλες 21 ομάδες  ξεχώρισε ανάμεσα σε 2.000 φοιτητικά παραρτήματα του ΙΕΕΕ σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Πρυτανεία του Α.Π.Θ. Το βραβείο αυτό συνιστά την αναγνώριση αξιόλογων, ποιοτικών δράσεων που ωφελούν στην κοινότητα των μηχανικών και υπηρετούν το όραμα του ΙΕΕΕ.

 Η συγκεκριμένη διάκριση απονεμήθηκε στη συγκεκριμένη φοιτητική ομάδα  για τη διοργάνωση της εκδήλωσης Career Day 2017. Το Career Day είναι μια ετήσια εκδήλωση που οργανώνει το φοιτητικό παράρτημα του ΙΕΕΕ στο Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται, κυρίως, σε φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.  Φιλοξενεί, δε, συμβουλευτικούς φορείς, ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικές εταιρείες, με στόχο την επαφή των φοιτητών με την αγορά εργασίας.

Το βραβείο IEEE Regional Exemplary Student Branch Award 2019 απονεμήθηκε στο φοιτητικό παράρτημα του IEEE στο Α.Π.Θ.  για το αξιόλογο έργο, που προσέφερε  κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και ως αναγνώριση της συνολικής προσπάθειας των εθελοντών φοιτητών να συνδράμουν τη φοιτητική κοινότητα των μηχανικών.

Η απονομή του βραβείου έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2019  στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Φοιτητών και Νεαρών Επαγγελματιών του ΙΕΕΕ στην  Ξάνθη. Η διάκριση αυτή απονέμεται στο συγκεκριμένο  φοιτητικό παράρτημα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό επαγγελματιών τεχνολογίας στον κόσμο κι ο οποίος στοχεύει στην προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας, καθώς  και της αριστείας προς όφελος της ανθρωπότητας.

Το IEEE και τα μέλη του  οργανισμού στοχεύουν  να εμπνεύσουν την παγκόσμια κοινότητα μέσω των  υψηλά αναφερόμενων δημοσιεύσεων, συνεδρίων, προτύπων τεχνολογίας και επαγγελματικών ή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το φοιτητικό παράρτημα του IEEE  (Aristotle University of Thessaloniki IEEE Student Branch, https://www.facebook.com/IeeeAuthSB/ ) είναι ενεργό μέλος της φοιτητικής κοινότητας του Α.Π.Θ. κατά  τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 200 μέλη.

 Στόχος της ομάδας είναι να υποστηρίξει τη συμμετοχή των φοιτητών σε δράσεις, οι οποίες  συσχετίζονται με την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη  μέσω σεμιναρίων, συνεδρίων, workshops, events, διαγωνισμών και εκπαιδευτικών εκδρομών, που πραγματοποιούνται  στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.