Ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης στο «τιμόνι» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ECTRI

14:05:34,12/19/2018

Presidents of ECTRI

O πρώην και ο νυν πρόεδρος του ECTRI δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης (στα δεξιά της φωτογραφίας) απευθύνονται προς το κοινό

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού που εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Έρευνας στις Μεταφορές, ECTRI (European Conference of Transport Research Institutes, https://www.ectri.org/) εκλέχθηκε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ι.ΜΕΤ./Ε.Κ.Ε.Τ.Α.)  Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, με 18 ψήφους έναντι 9 του Γάλλου ομολόγου του.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ECTRI συμπεριλαμβάνει 28 ινστιτούτα έρευνας στις μεταφορές από 21 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και μόλις γιόρτασε τα 15 έτη λειτουργίας του.

Η πανηγυρική εκλογή του Δρ. Μπεκιάρη στην προεδρία του συγκεκριμένου οργανισμού  αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της υψηλής αριστείας, του επαγγελματισμού,  της τεχνογνωσίας, και της αναγνωρισιμότητας του έργου του Ι.ΜΕΤ. (Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.).

Το Ι.ΜΕΤ. είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα κι ένας  από τους σημαντικότερους – πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας σε  πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού  βρίσκονται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης (6ο χιλιόμετρο της οδού Χαριλάου – Θέρμης),  ενώ λειτουργεί παραρτήματα στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Ρόδο κ.ά..

Ταυτόχρονα, η εκλογή του Δρ. Μπεκιάρη αναμένεται να βοηθήσει στην ακόμη πιο ευρεία συμμετοχή του ερευνητικού ιστού  Ελλάδας σε ερευνητικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην προβολή των ελληνικών θέσεων – επιτευγμάτων στην έρευνα για τις μεταφορές. Ειδικότερα , αναμένεται να βοηθήσει η συγκεκριμένη εκλογή και τη χώρα  εν όψει του επερχόμενου νέου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Έρευνας 2021-2027 (Horizon Europe-HE).

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.