Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δημαρά «Δημοσιογραφικά παρασκήνια»


17:33:36,10/18/2018
Αφίσα εκδήλωσης βιβλίου Νίκου Δημαρά

Στο βιβλίο του Νίκου Δημαρά “Δημοσιογραφικά Παρασκήνια” εμπεριέχεται η δημοσιογραφική πείρα μιας ζωής

«Δημοσιογραφικά Παρασκήνια» (εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία) είναι ο τίτλος  του βιβλίου  του δημοσιογράφου  Νίκου Δημαρά,  το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης  24 Οκτωβρίου 2018, στο βιβλιοπωλείο – πολυχώρο Μαλλιάρης –  Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα), στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χαιρετισμούς  θα απευθύνουν ο βουλευτής –  υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ. – Θ) Νίκος Καρράς.

Θα μιλήσουν:

 Ο  πρώην υπουργός, δημοσιογράφος – συγγραφέας  Γιώργος Λιάνης.

Ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας.

Ο δημοσιογράφος και  γενικός  γραμματέας  της Ε.Σ.Η.Ε.Μ. – Θ Βασίλης Κοντογουλίδης.

Η δικηγόρος και πρόεδρος οργάνωσης «Θερμαΐδες» Όλγα Τσιμισκή.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαμίχος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο περιλαμβάνονται  ανέκδοτα, μαργαριτάρια, περίεργα στιγμιότυπα, πλάκες και φάρσες με τον Γιάννη Κυριακίδη και την «άτακτη παρέα» της Τσιμισκή, ψέματα και αλήθειες για το συγκρότημα Βελλίδη, ραδιοφωνικές παρέες της Θεσσαλονίκης, το φεστιβάλ τραγουδιού,  καθώς κι αποστολές εξωτερικού.

Είναι ταυτόχρονα κι ένα λεύκωμα φωτογραφιών από τα  γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δεκαετίες και καταγράφηκαν στις σελίδες των τοπικών εφημερίδων από τους δημοσιογράφους, καθώς  και τους φωτορεπόρτερ της εποχής.

«Επιλέξαμε τελικά τα Δημοσιογραφικά παρασκήνια για να σηματοδοτήσουμε από τη μια πλευρά την περιγραφή της δημοσιογραφικής ζωής, πίσω από τη βιτρίνα, δίνοντας σημασία και στη σοβαρή της,  πτυχή και από την άλλη να αποδώσουμε με χιούμορ τα όσα βιώναμε τις ημέρες και τις νύχτες της δύσκολης και βασανιστικής δουλειάς μας, που όμως την ελαφρύναμε, κάνοντας φάρσες και πλάκες», αναφέρει ο δημοσιογράφος  – συγγραφέας Νίκος Δημαράς, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Επίσης,  εξηγεί ότι «είναι σαν να κάνουμε μια ακτινογραφία της δημοσιογραφικής ζωής για μισό αιώνα, όχι μόνο για να ξαναφέρουμε λίγα χαμόγελα στα χείλη, αλλά και για να αφήσουμε να αναδυθούν μέσα από τα κείμενα κάποια συμπεράσματα και μηνύματα προς τις νέες δημοσιογραφικές γενιές, ώστε να κρατήσουν ψηλά το ήθος, το μεράκι, την αγάπη και την αφοσίωση στις αρχές, καθώς  και τις αξίες αυτού του λειτουργήματος».

«Το βιβλίο αποτελεί κι ένα ιστορικό ντοκουμέντο, διότι παρουσιάζει στις σελίδες του, με γλαφυρό τρόπο, την ιστορία του τύπου της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων που υπηρέτησαν –με αξιοπιστία, αγάπη, ζήλο και μεράκι – τα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας», αναφέρει χαρακτηριστικά  ο εκδότης Αντώνης Μαλλιάρης στο σημείωμά  του.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.