Πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης για τη δημιουργία ενός δικτύου επιχειρήσεων (cluster) στον αγροδιατροφικό τομέα

20:04:17,12/04/2018
αγροτικά- διατροφικά προϊόντα

Στόχος του δικτύου αγροδιατροφικών επιχειρήσεων θα είναι η δημιουργία ενός «καλαθιού» με τα πλέον χαρακτηριστικά τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής του δήμου Θέρμης

Στη δημιουργία ενός δικτύου επιχειρήσεων  τύπου cluster  στον αγροδιατροφικό τομέα στοχεύουν ο  δήμος θέρμης και η Μονομετοχική Α.Ε. μέσω τριών ανοικτών ενημερωτικών συναντήσεων, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα   της 10ης Δεκεμβρίου στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας  της Νέας  Ραιδεστού, της 12ης Δεκεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  Βασιλικών και της 14ης Δεκεμβρίου 2018  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τριλόφου.

Οι συναντήσεις αποτελούν προπαρασκευαστικές δράσεις για τη δημιουργία ενός δικτύου ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων  τύπου cluster  στα όρια του δήμου Θέρμης.

Το συνεργατικό επιχειρηματικό σχήμα  εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Δήμου Θέρμης να συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη. Σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν διάφοροι  επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται σε οποιοδήποτε από τα στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στο εμπόριο συμπεριλαμβανόμενης της επιστημονικής, της επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης όλων των συγκεκριμένων  σταδίων. Το   δίκτυο θα προσανατολίζεται:

Στην ανάπτυξη  της συνεργασίας και εταιρικής σχέσης μεταξύ ομοειδών και συμπληρωματικών τοπικών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων.

Στη δημιουργία ενός  πλαισίου  συνεργασίας των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Στον εντοπισμό  των  πεδίων κοινής δράσης και στη διαμόρφωση σχεδίου δράσης.

Στα νομικά πρόσωπα που θα έχουν την αρμοδιότητα του προγραμματισμού και  του συντονισμού των κοινών ενεργειών ή και της διασφάλισης των προδιαγραφών.

Στόχος  του δικτύου αγροδιατροφικών  επιχειρήσεων θα είναι η  δημιουργία ενός «καλαθιού» με τα πλέον χαρακτηριστικά τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής του δήμου Θέρμης, η από κοινού αντιμετώπιση  των προβλημάτων που έχουν οι επιχειρήσεις ή και  οι παραγωγοί σε σχέση με τη διοίκηση,  την παραγωγή, το marketing και την εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών, την  ανάπτυξη καινοτομιών  για την παραγωγή νέων ή βελτιωμένων προϊόντων – υπηρεσιών,  τη  μεταφορά τεχνολογίας, καθώς και τη διάχυση της πληροφορίας.

Η πρώτη δράση θα έχει σκοπό τη  γενική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τον σκοπό και τους στόχους του εγχειρήματος αυτού, καθώς και τα οργανωτικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου δικτύου ή αλλιώς «cluster».

Πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 2310 –22.05.60 κ. Ειρήνη Σύλλελη.

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.