Δήλωση Χάρη Αηδονόπουλου για την υπογραφή της σύμβασης του έργου ανάπλασης του άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας

23:34:03,08/08/2019
O Συντονιστής Μεταναστευτικού και Κοινωνικής Συνοχής, Χάρης Αηδονόπουλος

O Συντονιστής Μεταναστευτικού και Κοινωνικής Συνοχής, Χάρης Αηδονόπουλος

Σε «δριμεία» δήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου  ανάπλασης  του άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας προέβη ο Συντονιστής Μεταναστευτικού και Κοινωνικής Συνοχής, Χάρης Αηδονόπουλος.

«Η τακτική και η επιμονή του κ. Μπουτάρη για υλοποίηση της πεζοδρόμησης της υπόλοιπης οδού Αγίας Σοφίας, την εσχάτη ώρα πριν την αποχώρηση του από το δημαρχιακό θώκο, είναι τουλάχιστον περίεργη.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από  την ανάλογη πεζοδρόμηση του 2011, που προχώρησε χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη εκτροπής της κυκλοφορίας από την πλατεία Αγίας Σοφίας, μπλοκάροντας για 7 χρόνια όλο το κέντρο της πόλης,  έως ότου αμφιδρομηθεί το τμήμα της οδού μέχρι και  την Εγνατία.

Το ίδιο έργο θα ξαναζήσουμε και πάλι έχοντας, όμως, ταυτόχρονα χαίνοντα εργοτάξια του Μετρό, έναν υπό  κατάρρευση Ο.Α.Σ.Θ.  και χωρίς επαρκείς χώρους στάθμευσης στην Θεσσαλονίκη. Μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι ανεκτή, η επανάληψη της ταλαιπωρίας των Θεσσαλονικέων δεν είναι επιλογή. Η επιβάρυνση του κέντρου της πόλης την καθιστά μη λειτουργική – οι όποιες λύσεις πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα συνολικό σχέδιο.

Ελπίζω την ύστατη στιγμή ο κ Μπουτάρης ευσχήμως να ανακαλέσει την υπογραφή του, αφήνοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα αναθεώρησης μέρους ή όλου του έργου κηδόμενος της υστεροφημίας του. Δεν αρμόζει, άλλωστε,  σε αιρετούς η απόδοση της ρήσης «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν», όταν έχουμε αγωνιστεί ανυστερόβουλα για το κοινό καλό», δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.