Διεθνές βραβείο καλύτερου επιστημονικού άρθρου σε ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου

18:53:03,01/28/2020
Δυο ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια του 45ου διεθνούς συνεδρίου «ICASSP 2020» (ΙΕΕΕ International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing), που θα πραγματοποιηθεί στις 4-8 Μαΐου 2020, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Κολάζ: ©Typologos.com

Οι δυο ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια του 45ου διεθνούς συνεδρίου «ICASSP 2020» (ΙΕΕΕ International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing), που θα πραγματοποιηθεί στις 4-8 Μαΐου 2020, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Κολάζ: ©Typologos.com

Το διεθνές βραβείο «2019 IEEE Signal Processing Letters Best Paper Award» για το καλύτερο δημοσιευμένο άρθρο θα λάβουν o επίκουρος καθηγητής Στέλιος Τιμοθέου και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ιωάννης Κρικίδης από το διεθνές επιστημονικό περιοδικό «IEEE Signal Processing Letters».

Το βραβείο θα τους απονεμηθεί για το επιστημονικό άρθρο με τίτλο «Fairness for Non-Orthogonal Multiple Access in 5G Systems».

Οι  δύο συγγραφείς του βραβευμένου άρθρου είναι μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Διατελούν,δε,ακαδημαϊκά μέλη στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» και στο Ερευνητικό Κέντρο «Ίριδα», αντίστοιχα.

Η έρευνα που περιγράφεται στο δημοσιευμένο άρθρο χρηματοδοτήθηκε μερικώς από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου.

Το διακεκριμένο άρθρο πραγματεύεται το πρόβλημα της βέλτιστης κατανομής πόρων ανάμεσα σε χρήστες συστημάτων τύπου Μη-Ορθογώνιας Πολλαπλής Πρόσβασης.

Τα συστήματα αυτά αποτελούν τη βασική τεχνολογία για την επίτευξη των προδιαγραφών που έχουν τεθεί στα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς (5G).

Οι προτεινόμενες λύσεις στο συγκεκριμένο άρθρο επιτυγχάνουν τη βέλτιστη επίλυση του προβλήματος που εξετάστηκε με γρήγορο και αποδοτικό τρόπο.

Παράλληλα,έχουν ως αποτέλεσμα μέχρι και δέκα φορές καλύτερη επίδοση σε σχέση με τα  υπάρχοντα συστήματα Ορθογώνιας Πολλαπλής Πρόσβασης.

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται κάθε χρόνο από την επιστημονική κοινότητα Επεξεργασίας Σήματος (Signal Processing Society) του (IEEE) στο καλύτερο άρθρο που έχει δημοσιευτεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το κείμενο των δυο καθηγητών επιλέχθηκε μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας, που περιλάμβανε γύρω στα 1.900 δημοσιευμένα άρθρα στο επιστημονικό περιοδικό «IEEE Signal Processing Letters», για την περίοδο 2014-2018.

Η επιλογή του κειμένου έγινε με βάση την καινοτομία, την ποιότητα της παρουσίασης και των αποτελεσμάτων, καθώς και γενικότερα την προσφορά στο συγκεκριμένο πεδίο έρευνας.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει από τον πρόεδρο της επιστημονικής κοινότητας Επεξεργασίας Σήματος, κατά τη διάρκεια του 45ου  διεθνούς συνεδρίου «ICASSP 2020» (ΙΕΕΕ International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing), που θα πραγματοποιηθεί στις 4-8 Μαΐου 2020, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Σημειωτέον ότι το βραβείο αναδεικνύει την υψηλής ποιότητας έρευνα που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στα ερευνητικά  κέντρα  του.

Επίσης,προσδίδει διεθνή προβολή και αναγνώριση της έρευνας που διεξάγεται στην Κύπρο και η οποία αφορά στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών – επικοινωνιών (ICT).

Πιο συγκεκριμένα, στη Μεγαλόνησο πραγματοποιείται έρευνα στους τομείς των ασύρματων τηλεπικοινωνιών,της βελτιστοποίησης και της επεξεργασίας σήματος.

©Typologos.com 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.