Κύκλος διαλέξεων με θέμα «Κωνσταντινούπολη. Ιστορία και Πολιτισμός»

16:50:27,03/11/2019
Αφίσα διαλέξεων για την Κωνσταντινούπολη

Η Ένωση ιδρύθηκε το 1970 από μέλη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης με κοινό τόπο καταγωγής την Κωνσταντινούπολη

Tον κύκλο διαλέξεων με τίτλο: «Κωνσταντινούπολη. Ιστορία και Πολιτισμός» συνεχίζει η «’Ενωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος» μέσα στην  άνοιξη του 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τις ώρες 7 το απόγευμα – 8.30 το βράδυ της Τετάρτης  13 Μαρτίου 2019 στο εντευκτήριο  της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης  και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ελπιδοφόρου, με τίτλο: «Το μέλλον της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».  Είναι η 6η κατά σειρά ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί  στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων με θέμα «Κωνσταντινούπολη. Ιστορία και Πολιτισμός»

Η επόμενη διάλεξη θα δοθεί στις 10 Απριλίου 2019 από τον επί τιμή δικηγόρου τ. παρ’ Αρείω Πάγω, Άρχων Πρωτέκδικο  της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Γεώργιο Χ. Κουκουτσίδη με Θέμα «Η επάλληλη σχέση Οικουμενικού Πατριαρχείου – Ομογένειας  και οι προοπτικές της».

Η Ένωση ιδρύθηκε το 1970 από μέλη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης με κοινό τόπο καταγωγής  την Κωνσταντινούπολη πολλοί από τους οποίους εξαναγκάστηκαν το 1964 να εγκαταλείψουν τις πατρικές εστίες τους.Τα αίτια της ίδρυσης αφορούσαν στην εγκατάσταση των Κωνσταντινουπολιτών στη Μητέρα Πατρίδα και στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη.

Αφορούσαν – δε – και στην ανάγκη μεταλαμπάδευσης όλων των αξιών και του πνευματικού πλούτου που έφεραν μαζί  οι σύγχρονοι πρόσφυγες  εκ της Πόλης στις νεότερες γενιές.

Σήμερα η Ένωση διαθέτει  ενεργά μέλη κι αποτελεί τόπο συνάντησης όλων των Κωνσταντινουπολιτών με πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση και διαθέτει  μια αξιόλογη βιβλιοθήκη για όσους έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα.

Η «’Ενωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος» εδρεύει σε ιδιόκτητο εντευκτήριο εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Πουλαντζάκη 19 στην Καλαμαριά (τηλέφωνο και φαξ: 2310 – 419.594) και e-mail: konpolbe@otenet.gr.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.