Τρεις ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στον τομέα των υπολογιστών και της ηλεκτρονικής για το 2020
Σημαντική διάκριση για τους καθηγητές
Μάριο Πολυκάρπου, Κωνσταντίνο Σ. Παττίχη κι Ανδρέα Πιτσιλλίδη
17:12:49,08/30/2020

Σημαντική διάκριση πέτυχαν οι καθηγητές, Μάριος Πολυκάρπου, Κωνσταντίνος Σ. Παττίχης κι Ανδρέας Πιτσιλλίδης. Κολλάζ:©Typologos.com 2020
Στην τελευταία 7η ετήσια έκδοση της παγκόσμιας κατάταξης κορυφαίων επιστημόνων στα θέματα της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών για το 2020, την οποία δημοσίευσε η επιστημονική ηλεκτρονική – ψηφιακή πύλη «Guide2Research» (www.guide2research.com) συμπεριλήφθηκαν τρεις ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Αυτοί είναι:
♦Ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας «ΚΟΙΟΣ» και ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Μάριος Πολυκάρπου.
♦Ο καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής και μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Κέντρου Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας RISE, Κωνσταντίνος Παττίχης.
♦Ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δικτύων NetRL, Ανδρέας Πιτσιλλίδης.
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταταχθεί κι ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στη Μεγαλόνησο στην κατάταξη των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην επιστήμη των υπολογιστών και της ηλεκτρονικής (Computer Science & Electronics) για το 2020 που δημοσίευσε η επιστημονική ηλεκτρονική πύλη Guide2Research (http://guide2research.com/ranking/CY).
Κατατάσσεται, δε, παγκοσμίως στην 395η θέση στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ηλεκτρονικής, σύμφωνα με το «Guide2Research», που αποτελεί μια από τις κορυφαίες πύλες για την έρευνα στην επιστήμη των υπολογιστών. Η συγκεκριμένη πύλη παρέχει από το 2014 αξιόπιστα δεδομένα για τις επιστημονικές συνεισφορές.
Για την έκδοση της κατάταξης μελετήθηκαν λεπτομερώς περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, συνυπολογίζοντας αρκετούς παράγοντες και μετρήσεις σχετικά με το επιστημονικό έργο τους.
Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν:
♦Στο δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index from Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40 για να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση.
♦Στις παραπομπές.
♦Στις βιβλιογραφικές αναφορές.
♦Στον αριθμό εγγραφών στο DBLP (computer science bibliography)
♦Στις διακρίσεις των επιστημόνων, οι οποίες συγκεντρώθηκαν έως και τις 25 Αυγούστου 2020.
Η αξιολόγηση στοχεύει στην προώθηση των κορυφαίων επιστημόνων στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην προβολή της συνεισφοράς αυτών στον τομέα της επιστήμης.
©Typologos.com 2020