Διακρίσεις Κατ. Λατίφ και tandem γυναικών!
2η θέση για την Κατερίνα Ελ Λατίφ
σε διεθνή αγώνα δρόμου ποδηλασίας κατηγορίας Τ2
και 3η θέση για τις Σταμάτη-Μηλάκη στην κατηγορία B στο Βέλγιο!
20:14:58,05/03/2021

Nαι στο Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse, πανηγύρισε η Ελληνική Ποδηλασία δύο ακόμα διεθνείς διακρίσεις!Φωτογραφία: © Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
Η Κατερίνα Ελ Λατίφ και το νέο tandem των γυναικών αποτελούμενο από τις Ευγενία Σταμάτη/Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος),που αγωνίστηκαν στο Βέλγιο, χάρισαν στις πρώτες διεθνείς διακρίσεις μέσα στο 2021 για την ελληνική ποδηλασία δρόμου! Τις διακρίσεις των αθλητριών ανακοίνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα, η Κατερίνα Ελ Λατίφ αγωνίστηκε στο πλαίσιο του Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse, όπου κατέλαβε την 2η θέση στον αγώνα δρόμου κατηγορίας Τ2 με χρόνο 1:26:00 (σ.σ. δεν έγινε επίσημη απονομή στην κατηγορία της).
Στο πλαίσιο του Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse αγωνίστηκαν και οι Σταμάτη-Μηλάκη, οι οποίες βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών με χρόνο 2:09:30 στην κατηγορία B. Από την πρώτη περίπτωση κατέκτησε η Ελλάδα συνολικά 26 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Από το ελληνικό δίδυμο πήρε άλλους 22 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Από την Κατερίνα Ελ Λατίφ κατέκτησε η Ελλάδα συνολικά 26 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Από το ελληνικό δίδυμο πήρε άλλους 22 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. HΦωτογραφία από aji argo putro από το Pixabay
Είναι όλοι αγωνιστές – αγωνίστριες της ζωής!
Στην κατηγορία Η5 κατατάχθηκε 5ος ο Αθανάσιος Συρμάς.
Ακόμη, 7ο κατετάγη το tandem των Κωνσταντίνου Εφραίμ Τσαγκατάκη-Δημήτρη Σκιντζή (πιλότος).
Στην κατηγορία C2 αγωνίστηκε ο Νίκος Παπαγγελή, ο οποίος πήρε την 8η θέση.
Στις κατηγορίες C4 και C5, έλαβαν μέρος οι Νικόλαος Παπακυργιάκης και Θεόδωρος Χριστοδούλου, οι οποίοι κατέλαβαν την 10η και 13η θέση, αντίστοιχα.
Το δίδυμο των Νικολάου Μανατάκη-Παναγιώτη Κολέτας(πιλότος) δεν μπόρεσε να τερματίσει.
Το ίδιο συνέβη στους Φώτιο Βοριζανάκη ( κατηγορία Τ2) και Αικατερίνη Σαράντη (κατηγορία Η4).
Τα ελληνικά πεντάλ από τις 6 έως και τις 9 Μαΐου 2021 θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οστάνδης, τόσο στον αγώνα δρόμου, όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.
Σημειωτέον ότι το 2017 συμμετείχε η ελληνική ποδηλασία στον αγώνα της Οστάνδης, όπου είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης των 80 χιλιομέτρων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Καλατζή-Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).
©Typologos.com 2021