«Ε’ Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος»

09:03:03,09/13/2018

Πίνακας του Τηλέμαχου Κάνθου

Στις θεματικές ενότητες της ζωγραφικής και της χαρακτικής θα διαγωνιστούν οι φετινοί συμμετέχοντες

Το «Διαγωνισμό  Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος» ανέλαβαν από κοινού  να διοργανώσουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος.

Στόχος της διαγωνιστικής προσπάθειας  είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής και της δημιουργικής έκφρασης σε ελεύθερη θεματολογία και η ενίσχυση των δεσμών των Κυπρίων δημιουργών με το διεθνή πνευματικό – καλλιτεχνικό χώρο, ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται ανά διετία και περιλαμβάνει διαφορετικές εκφάνσεις των εικαστικών τεχνών, όπως είναι η ζωγραφική, η χαρακτική, το σχέδιο και  η εικονογράφηση (illustration).

Ο 5oς «Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος» προκηρύσσεται το 2018 και περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες της ζωγραφικής και της χαρακτικής.

Στο διαγωνισμό μπορούν να μετάσχουν δημιουργοί  ηλικίας άνω των 16 ετών,  που είναι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας ή άλλης υπηκοότητας μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου.

Θα απονεμηθούν δύο βραβεία ζωγραφικής, ένα βραβείο για αυτοδίδακτους ζωγράφους ύψους 800 ευρώ και ένα βραβείο ύψους 1.600  ευρώ για ζωγράφους , οι οποίοι  έχουν ολοκληρώσει τις  τριτοβάθμιες σπουδές ζωγραφικής.  Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να δηλώσει σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα διαγωνιστεί.

Επίσης, θα απονεμηθεί ένα βραβείο χαρακτικής ύψους 1.600 ευρώ και βραβείο ύψους 500 ευρώ για νεαρούς καλλιτέχνες ηλικίας 16-21 ετών.  Τα βραβεία θα απονείμει κριτική επιτροπή από ανθρώπους των τεχνών. Τα έργα που θα βραβευθούν – μαζί με άλλα επιλεγμένα – θα εκτεθούν στο Κέντρο Τεχνών Τηλέμαχου Κάνθου.

Τα έργα τέχνης που θα λάβουν μέρος στο  διαγωνισμό θα πρέπει να παραδοθούν στις 6 έως και  7 Νοεμβρίου 2018, μεταξύ των ωρών 9:00  το πρωί  –  3 το μεσημέρι  στηv ακόλουθη διεύθυνση:

Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Αίθουσα  010, Κτίριο 7) Πανεπιστημιούπολη, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, 2109, Λευκωσία. Η επιστροφή των έργων θα γίνει από το Κέντρο Τεχνών Κάνθου (Αγίου Νικολάου 49, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία, 1040).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τους όρους του διαγωνισμού από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου: http://www.ucy.ac.cy/fl/el/news-and-events  και στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 22.89.20.08  ή  από την  ιστοσελίδα του Ιδρύματος Τηλέμαχος Κάνθος: http://library2.ucy.ac.cy/telemachos-kanthos-foundation/  και στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης   22.34.98.79.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.