Διαδικτυακές αγορές- Καταναλωτές προσοχή!

18:44:55,11/17/2019
Διαδικτυακές αγορές- Φωτογραφία από Coffee Bean από το Pixabay

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνιστά στους καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αγοράζουν προϊόντα από ιστότοπους, που λειτουργούν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Φωτογραφία από Coffee Bean από το Pixabay

To 60% των ιστοτόπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζουν παρατυπίες όσον αφορά στην τήρηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την προστασία των καταναλωτών σχετικά με τον τρόπο της παρουσίασης των τιμών και των ειδικών προσφορών.

Το στοιχείο προκύπτει από τον έλεγχο(«σάρωση») που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το Νοέμβριο του 2018 σε 560 ιστότοπους καταναλωτικών ειδών – ηλεκτρονικού εμπορίου, που λειτουργούν στα 24 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Νορβηγία, καθώς και στην Ισλανδία.

Οι ιστοσελίδες αυτές προσφέρουν προϊόντα, υπηρεσίες και ψηφιακό περιεχόμενο, όπως είναι τα ρούχα, τα παπούτσια, το λογισμικό ή τα εισιτήρια για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Για περισσότερο από το 31% των ιστοτόπων που προσφέρουν εκπτώσεις φαίνεται πως οι αρμόδιες αρχές για την προστασία των καταναλωτών είχαν υπόνοιες ότι οι ειδικές προσφορές δεν ήταν γνήσιες ή  διαπίστωσαν πως ο τρόπος με τον οποίο υπολογιζόταν η μειωμένη τιμή δεν ήταν σαφής.

Για το 39% από τους εμπόρους αυτούς  βρέθηκε πως  δεν είχαν συμπεριλάβει τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον υποχρεωτικά τέλη παράδοσης, τις μεθόδους πληρωμής, τα τέλη κράτησης και άλλες παρόμοιες επιβαρύνσεις.

Για το 59% των 560 ιστοτόπων διαπιστώθηκε πως οι έμποροι δεν παρείχαν ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την εύκολη πρόσβαση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών, όπως είναι υποχρεωτικό κι ορίζει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειωτέον ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών επιτρέπει στους καταναλωτές και στους εμπόρους να επιλύουν τις διαφορές τους, χωρίς να προσφεύγουν στα δικαστήρια.

Ταυτόχρονα, στο 30% των ιστοτόπων διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε σχέση με τον τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών, που αφορούν στο δικαίωμα υπαναχώρησης των καταναλωτών.

«Οι γιορτές πλησιάζουν και είναι σίγουρο ότι πολλοί καταναλωτές θα επιλέξουν το διαδίκτυο, για να κάνουν τις αγορές τους. Όμως, χρειάζεται προσοχή!», διευκρινίζουν οι ιθύνοντες του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών  (ΚΕ.Π.ΚΑ- Έδρα: Θεσσαλονίκη).

Χάρις στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ο κάθε καταναλωτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δικαίωμα να λαμβάνει σαφείς, ορθές και κατανοητές βασικές πληροφορίες από έναν έμπορο σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία πριν προβεί σε αγορά μέσω του διαδικτύου.

«Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να αφορούν στα χαρακτηριστικά του προϊόντος, στην τιμή μαζί με τους φόρους, στο κόστος παράδοσης και στην ύπαρξη του δικαιώματος υπαναχώρησης ή ακύρωσης.

Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών υποχρεώνει τους εμπόρους να συμπεριλαμβάνουν όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις στις αναγραφόμενες τιμές.

Στην περίπτωση που οι χρεώσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν εκ των προτέρων, θα πρέπει να το γνωρίζει ο καταναλωτής.Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν οι καταναλωτές πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές θα πρέπει να ενημερώνονται με σαφήνεια σχετικά με το δικαίωμά τους, για υπαναχώρηση», εξηγούν οι υπεύθυνοι του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο συνεργασίας για την προστασία των καταναλωτών δεσμεύτηκαν ότι θα διασφαλίσουν την πλήρη συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων εμπόρων με την ενεργοποίηση των εθνικών διαδικασιών επιβολής της νομοθεσίας.

Σχετικά με την κατάσταση αυτή εκτιμάται πως έχει βελτιωθεί, γιατί κάθε χρόνο από το 2007 διενεργεί «σαρώσεις» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ιστοσελίδες, που αφορούν σε:

Αεροπορικές εταιρείες (2007).

Περιεχόμενο κινητής τηλεφωνίας (2008).

Ηλεκτρονικά είδη (2009).

Ηλεκτρονικά εισιτήρια (2010).

Καταναλωτική πίστη (2011).

Ψηφιακό περιεχόμενο (2012).

Ταξιδιωτικές υπηρεσίες (2013).

Εγγυήσεις για τα ηλεκτρονικά είδη (2014).

Οδηγία για τα δικαιώματα των καταναλωτών (2015).

Εργαλεία σύγκρισης στον ταξιδιωτικό τομέα (2016) και τηλεπικοινωνιές και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες (2017)).

Μετά από τους ελέγχους ακολουθούν οι συστάσεις και  πραγματοποιείται η συμμόρφωση των εμπλεκόμενων, με τη νομοθεσία.

«Όμως, συνεχίζει να χρειάζεται προσοχή!», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του ΚΕ.Π.ΚΑ και συνιστούν προς καταναλωτές πριν να  ολοκληρώσουν μια διαδικτυακή αγορά, να προσέχουν, αν στον ιστότοπο αναφέρονται σαφείς πληροφορίες, για:

Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος

Την τελική τιμή του προϊόντος, περιλαμβανομένων των φόρων του κόστους παράδοσης, τυχόν τελών κράτησης ή οποιαδήποτε άλλη χρέωση.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Τους τρόπους πληρωμής.

Την εναλλακτική επίλυση διαφορών.

Τις τυχόν εκπτώσεις ή και προσφορές.

«Εάν λείπουν αυτά τα στοιχεία  ή κάποια από αυτά τα στοιχεία, από έναν ιστότοπο, δεν ολοκληρώνουμε την αγορά μας.

Οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, που βλάπτουν τους καταναλωτές, θα πρέπει να σταματήσουν»,αναφέρουν οι υπεύθυνοι του KE.Π.ΚΑ.

Επιπλέον, το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, όταν πραγματοποιούν αγορές  από  ιστότοπους εκτός  Ευρωπαϊκής Ένωσης  (Τουρκία, Κίνα, Ινδία, Καναδάς κ.λπ.)

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι επάνω από τα μισά μη ασφαλή προϊόντα, που κυκλοφόρησαν το 2018 στην ευρωπαϊκή αγορά, προέρχονταν από την Κίνα», αναφέρουν οι διοικούντες του KE.Π.ΚΑ.Τα ηλεκτρονικά είδη και τα παιχνίδια για να κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά χρειάζονται το σήμα τύπου CE,με το οποίο οι κατασκευαστές βεβαιώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή.

Η Βελγική Οργάνωση Καταναλωτών – Test Aschats, όμως, αναφέρει ότι αυτό δεν ισχύει,καθώς τα μέλη του συγκεκριμένου φορέα ανακάλυψαν φορτιστές τύπου USB,που μπορούσαν να εκραγούν ή να πιάσουν φωτιά.

Η Οργάνωση Καταναλωτών του Η.Β. Which αποκάλυψε κι ανιχνευτές καπνού, που δε λειτουργούσαν, καθώς και οι οποίοι πωλούνται από Κινέζους μεταπράτες.

Οι αρχές στην Ολλανδία ενημέρωσαν τους καταναλωτές ότι θα πρέπει να προσέχουν, όταν αγοράζουν προϊόντα από κινέζικα καταστήματα, γιατί συχνά αυτά τα προϊόντα δεν κατασκευάζονται για την ευρωπαϊκή αγορά και ίσως δε συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις ασφάλειας.Παράλληλα, τους συμβούλεψαν να μην αγοράζουν ηλεκτρονικά είδη, ρούχα, κοσμήματα, καλλυντικά και παιχνίδια, που φαίνονταν εξωφρενικά φτηνά.

Η Δανέζικη Οργάνωση Καταναλωτών Forbrugerradet Taenk βρήκε παιχνίδια, που περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες προκαλούν ενδοκρινολογικές διαταραχές.

«Τα διαδικτυακά καταστήματα και οι αρχές (ευρωπαϊκές και εθνικές) θα πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλεια των προϊόντων. Απαιτούνται κοινοί έλεγχοι της αγοράς, συντονισμένες ανακλήσεις μη ασφαλών προϊόντων, στενή συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αρχές ασφάλειας προϊόντων και τις τελωνειακές αρχές.  Επειδή, όμως, ποτέ η αγορά δε θα είναι τέλεια, το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνιστά στους καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αγοράζουν προϊόντα από ιστότοπους,που λειτουργούν εκτός  της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγουν οι ιθύνοντες του Κέντρου.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.