Δεύτερη φορά Πανελλήνιες; Υπομονή!!!

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

23:30:48,01/28/2019
Τεστ Πανελληνίων Εξετάσεων

H δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει για όσες- όσους δίνουν για δεύτερη φορά στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Το να δίνεις για δεύτερη φορά Πανελλήνιες, είναι επάνω από όλα, ένα στοίχημα με τον εαυτό σου. Είναι μία υπόσχεση πως δεν εγκαταλείπεις τα όνειρά σου και πάντοτε προσπαθείς για το καλύτερο.

Η επιλογή του να δώσεις Πανελλήνιες για δεύτερη φορά, ίσως να είναι και καλύτερη, καθώς θα έχει κατασταλάξει περισσότερο και ο ίδιος στον επαγγελματικό προσανατολισμό, που θέλεις να ακολουθήσεις.

Οι Πανελλήνιες είναι ίσως η πιο ψυχοφθόρα και απαιτητική στιγμή στη ζωή ενός εφήβου. Η πίεση της κοινωνίας, της οικογένειας και των συγγενών είναι ένα επιπλέον φορτίο για τον υποψήφιο εξεταστή. Είναι ένας θεσμός, ο οποίος ναι μεν έχει σημασία, αλλά είναι και σε έναν βαθμό είναι υπερτιμημένος.

Πόσοι άνθρωποι δεν ήταν καλοί μαθητές, αλλά κατάφεραν στη ζωή τους,  να γίνουν μεγάλοι και τρανοί! Γνωρίζοντας αυτό, ξέρεις πως εσύ θα δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου, θα προσπαθήσεις πολύ, αλλά ούτε αυτή η φορά θα είναι καταδικαστική στη ζωή σου.

Για όποιον δίνει Πανελλήνιες δεύτερη φορά: Ηρεμία, υπομονή και πίστη. Δε θα  πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ό,τι προσπαθούμε στη ζωή αυτή, το κάνουμε πρωτίστως για εμάς και για κανέναν άλλον. Καλή μας, επιτυχία!

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.