Δεύτερη εβδομάδα προβολών για το «Ταξίδι Πνοής- Γιώργος Μεσσάλας»

15:53:08,12/21/2018

Γιώργος Μεσσάλας - Χρήστος Ν. Καρακάσης

Οι Γιώργος Μεσσάλας και Χρήστος Ν. Καρακάσης στα γυρίσματα του φιλμ

Στη δεύτερη εβδομάδα  προβολών εισήλθε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ταξίδι Πνοής – Γιώργος Μεσσάλας»  του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση σε οργάνωση παραγωγής και μουσική της Βασιλικής Κάππα, με την ταινία να «παίζεται» στις 10 το βράδυ της Κυριακής 23 και της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου 2018 στον κινηματογράφο STUDIO NEW STAR ART CINEMA  (συμβολή των οδών Σπάρτης και Σταυρόπουλου 22,  πλατεία  Αμερικής,  τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 210 -86.40.054).

«Βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που συνήθιζε να πίνει τον καφέ του ο Γιώργος Μεσσάλας,  όπως και εμείς (Χρήστος Ν. Καρακάσης, σκηνοθέτης και Βασιλική Κάππα, διεύθυνση Παραγωγής).

Γνωριστήκαμε και ξεκινήσαμε να έχουμε μια φιλική και καλλιτεχνική αναζήτηση. Διηγήσεις, ιστορίες από την εποχή του Εθνικού Θεάτρου με το Μινωτή και το Σολομό. Αναφορές στην «Αλκυονίδα»  που στέγασε τα προσωπικά του,  θεατρικά όνειρα από το 1992 μέχρι και το 2012.

Μέσα από τη φιλική και δημιουργική  διάθεσή μας, ξεκίνησε η ιδέα να φτιάξουμε ένα ντοκιμαντέρ. Τα κοντινά πλάνα και τα μακρινά εξυπηρετούν το σενάριο που είχα πάντα στο μυαλό μου.

Μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε φυσικούς χώρους ,με τη σκέψη να απελευθερωθεί η έννοια κινηματογράφηση . Στα γυρίσματα η κάμερα έγραφε ελεύθερα, και μέσα από πολλές ώρες έβγαιναν τα καλύτερα «μικρά διαμάντια μας».

Η πιο ελεύθερη φόρμα δημιουργεί συνδετικές σχέσεις με τη μορφή, δίχως η αφήγηση να είναι καταγραφή ή περιγραφή αλλά καταλύτης και δημιουργική αναπαράσταση. Είμαστε παρόντες, δίχως να παραβιάζουμε το χώρο της αναγκαίας ζωτικής απόστασης», διηγήθηκε ο σκηνοθέτης Χρήστος Ν. Καρακάσης.

Την παραγωγή οργάνωσε η Βασιλική Κάππα. Το  σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία πραγματοποίησε ο Χρήστος Ν. Καρακάσης. Στη φωτογραφία βοήθησαν και τις συμπληρωματικές λήψεις  πραγματοποίησαν οι Ορέστης Δούρβας – Ορφέας Δούρβας.

Την μουσική σύνθεση, τα  κείμενα  και  την ερμηνεία πραγματοποίησε η   Βασιλική Κάππα. Την παραγωγή βοήθησαν οι Μαρία Κάππα και  Νίκος Ψαλτάκης. Το φιλμ παρήγαγε η Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα. Συνεργάτης – συμπαραγωγός  είναι η Εταιρεία Tickets Tickets, που διανέμει το φιλμ.

Η ταινία είναι έγχρωμη διαρκεί 90 λεπτά και προβάλλεται σε φόρμα τύπου DCP . Την  κινηματογραφική διανομή έχει η  NEW STAR ART CINEMA.

©Typologos.com 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.