Ντάνος ο συγγραφέας;


Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

Εξώφυλλο βιβλίου Ντάνου- Φωτογραφία: Από το αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η δημοσογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη γράφει την άποψή της, για τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν από το βιβλο, το οποίο έγραψε ο Ντάνος . Φωτογραφία: Από το αρχείο της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Πολλές και διάφορες οι αντιδράσεις για το βιβλίο του Ντάνου, είδα και διάβασα αρκετές.  Άλλες ήταν ενθαρρυντικές, άλλες ειρωνικές κι  άλλες αστείες. Ειλικρινά, προσπαθώ να αντιληφθώ τους λόγους που ένας άνθρωπος, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο, «γεννά» τόσες αντιδράσεις.

Αδιαμφισβήτητα, ο Ντάνος ήταν ο νικητής ενός εύπεπτου και λαοπρόβλητου τηλεοπτικού θεάματος. Η τηλεόραση δε χωράει αμφιβολία πως είναι ένα μέσο που χαρίζει εύκολη και γρήγορη δημοσιότητα, την οποία και μπορεί να εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε.

Νομίζω πως αυτός ο «θυμός» και οι αρνητικές αντιδράσεις πολλών  οφείλεται στο γεγονός πως ο Ντάνος κερδίζει τον τίτλο του συγγραφέα, του ηθοποιού, της διασημότητας,  η οποία τα κερδίζει όλα αυτά με ευκολία, τη στιγμή που άλλοι παλεύουν μία ολόκληρη ζωή.

Αυτό είναι που νομίζω πως πειράζει, η αντίληψη του  «έλα μωρέ, σε ένα τηλεπαιχνίδι μπήκα, θα βγάλω την καλή, ποιος ενδιαφέρεται για γνώση και ποιότητα». Ας μην ξεχνάμε όμως πως ο ίδιος κόσμος είναι εκείνος που τον παρακολουθούσε με αγωνία, τον ψήφισε και τον ανακήρυξε νικητή.

Όμως, ας ηρεμήσουμε λίγο. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να γράφει αυτό που θέλει, ο φθόνος σε έναν άνθρωπο, που το καταφέρνει είναι περιττός. Στην τελική, δεν υποχρέωσε κανέναν να αγοράσει το βιβλίο του. Ούτε όλοι μας είμαστε απόγονοι του Ροΐδη  και του Καζαντζάκη έτσι και αλλιώς…

©Typologos.com 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.