Χρωματοθεραπεία: η δύναμη των χρωμάτων!

Mε την  Τζώρτζια Μπουλιάκη

Αστρολόγο- Μεταφυσική σύμβουλο

19:30:04,11/09/2019
H αστρολόγος- μεταφυσική σύμβουλος Τζώρτζια Μπουλιάκη

H αστρολόγος- μεταφυσική σύμβουλος Τζώρτζια Μπουλιάκη

Η Χρωματοθεραπεία είναι μία εναλλακτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί τα χρώματα,για να αντιμετωπίσει θέματα, που επηρεάζουν συναισθηματικά, ψυχικά ή σωματικά το άτομο, όπως και για να βοηθήσει ή να αποκαταστήσει κάποιες λειτουργίες του σώματος.

Πολλές φορές, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές μεθόδους.

Χρησιμοποιούνται ειδικές λάμπες ή κρύσταλλοι που διοχετεύουν την ενέργεια του χρώματος σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος ή ενός χώρου. Φυσικά στη Χρωματοθεραπεία χρησιμοποιούνται τα χρώματα με όλες τις μορφές τους,  χωρίς περιορισμούς από τις ειδικές λάμπες μέχρι και  το ρουχισμό ενός ατόμου, καθώς  και τη διακόσμηση ενός χώρου.

Η Χρωματοθεραπεία  εξετάζει τα χρώματα,  τα οποία  θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα άτομο, ώστε να μπορεί να βοηθηθεί, είτε σε σωματικό, είτε σε συναισθηματικό, είτε και σε πνευματικό επίπεδο. Δίνει μία ιδιαίτερη προσέγγιση στη θεραπεία συγκεκριμένων θεμάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και μπορεί να βοηθήσει θέματα που αφορούν στη διάθεση, στην ψυχική υγεία του,  στην υγεία του, καθώς  και στην αντιμετώπισή του,  προς τη ζωή .

Τα χρώματα μιλάνε στην ψυχή μας, μας εμπνέουν, επηρεάζουν και τη διάθεσή μας, αλλά και τα συναισθήματά μας,έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας,και σε όσα θέλουμε να καταφέρουμε.

Έτσι κι αλλιώς, τα χρώματα δείχνουν πάρα πολλά για μία προσωπικότητα. Κατανοούμε περισσότερα για τους ανθρώπους, όταν έχουμε γνώση των χρωμάτων, αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά ανάλογα με τα χρώματα που έχουμε γύρω μας, αρκεί να το παρατηρήσουμε. Σίγουρα τα χρώματα επηρεάζουν πολύ τη ροή της ενέργειας στο σώμα μας, αλλά και στη ζωή μας.

Φυσικά,  πάντα πρέπει να λάβουμε υπόψιν πολλά πράγματα, για να προβούμε στο χρώμα ή στα  χρώματα που χρειάζεται ένα άτομο για να ενισχυθεί η προσωπικότητά του, τα συναισθήματά του, και γενικότερα η ζωή του.

Τα χρώματα επηρεάζουν όχι μόνο το υποσυνείδητο νου, αλλά και το ασυνείδητο, έτσι μας βοηθάνε περισσότερο να κατανοήσουμε τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Το σημαντικό είναι κάποιος, να κατανοήσει για ποιο λόγο έλκεται, αλλά και ποιο λόγο απωθείται από κάποια χρώματα.

Τα χρώματα, επηρεάζουν αρκετά τη λειτουργία του σώματος, έτσι μπορεί να οδηγήσουν σε δυσαρμονίες ή ανισορροπίες ή να φέρουν την εναρμόνιση της φυσικής και ψυχικής κατάστασής μας.

Επίσης, η Χρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται σα  συμπληρωματική μέθοδος σε θέματα υγείας, που μπορεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος. Με το κατάλληλο χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων μπορεί να βοηθηθεί σημαντικά το ενεργειακό κέντρο του σώματος, το οποίο πάσχει ή το δέρμα ή κάποιο συγκεκριμένο όργανο.

Υπάρχουν ειδικές λάμπες, οι οποίες διοχετεύουν ένα συγκεκριμένο χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, ώστε να βοηθηθεί η συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και να δημιουργηθούν ιδιότητες,  οι οποίες μεταφέρει μαζί του, το χρώμα.

Για κάθε άτομο ξεχωριστά, πάντα χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα χρώματα , τα οποία είναι ιδανικά για το άτομο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει προσωπική εξέταση, ώστε να γνωρίζει ακριβώς ποια χρώματα μπορούν να το βοηθήσουν και ποια είναι συμβατά, ποια μπορούν να ενισχύσουν τα θετικά χαρακτηριστικά του, και να απομακρύνουν τα αρνητικά, όπως και να βοηθήσουν στην επίλυση του οποίου ζητήματος επιθυμεί ο ίδιος.

Σίγουρα τα χρώματα επηρεάζουν πολύ τη ζωή μας, είναι παντού γύρω μας. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε,λοιπόν, υπέρ μας και να ενισχύσουμε θετικά τη ζωή μας, διοχετεύοντας σωστά μηνύματα προς το περιβάλλον, προς τους άλλους, ακόμη και προς τον ίδιο μας, τον εαυτό.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.