Χρήσιμες συμβουλές για την καθαριότητα του laptop

Oι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

00:51:30,06/11/2019
Laptop. Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Χρήσιμες συμβουλές για την καθαριότητα του laptop δίνει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη. Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Η καθαριότητα του laptop είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και τη μακροζωία του. Ειδικά το πληκτρολόγιο αποτελεί το πιο βρώμικο μέρος ολόκληρου του υπολογιστή, επειδή είναι εκείνο το μέρος του,  που έρχεται σε συνεχή επαφή με τα χέρια. Έχει διαπιστωθεί, όσο δυσάρεστο και αν διαβάζεται αυτό, ότι ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια ακόμα και από μία τουαλέτα!

Η συνεχής ενασχόληση με τον υπολογιστή, όπως και η μεταφορά του,  σε εξωτερικούς χώρους για τη διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων (γραφείο, καφετέριες) φέρνει το ίδιο επιπλέον αντιμέτωπο με τη μολυσμένη ατμόσφαιρα και καθιστά τον καθαρισμό ακόμα πιο τακτικό.

Επιπλέον, η συχνή και ταυτόχρονη χρήση του laptop με κατανάλωση τροφής, οδηγεί πολλά ψίχουλα και υπολείμματα τροφών να εισχωρούν σε αυτό και να παραμένουν μέσα στο πληκτρολόγιο βρομίζοντάς το. Όλα αυτά λοιπόν, μας επιβάλλουν να είμαστε περισσότεροι σχολαστικοί με την καθαριότητά του.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι τον υπολογιστή σας, τότε είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν τεχνικό. Μην επιχειρήσετε μόνοι σας,  να ανοίξετε τον υπολογιστή αν δεν είστε εντελώς σίγουροι πως τα βήματά σας, είναι σωστά. Διαφορετικά, οτιδήποτε και να συμβεί στο ίδιο, οφείλεται αποκλειστικά στο δικό σας,  λάθος.

Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία για καθαριότητα, είναι σημαντικό να σιγουρευτείς πως το laptop είναι κλειστό και δεν είναι συνδεδεμένο  με το ηλεκτρικό ρεύμα. Η οθόνη του υπολογιστή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, για αυτό μη ρίχνεις κανένα καθαριστικό επάνω σε αυτή.

Αντί αυτού, μπορείς να προμηθευτείς  ένα καθαριστικό ειδικό για την απολύμανση του πληκτρολογίου, να ψεκάσεις λίγο σε ένα πανί και να καθαρίσεις έτσι το πληκτρολόγιο, αλλά και κάθε πλήκτρο ξεχωριστά. Το ίδιο μπορείς  να κάνεις  προσεκτικά και απλά και με την οθόνη.

Αν θέλεις να καθαρίσεις πιο αποτελεσματικά το πληκτρολόγιο, μπορείς  να ακολουθήσεις τον εξής τρόπο:

Γύρισε  το laptop ανάποδα και κούνησέ το, ελαφρά, ώστε  να φύγουν τα πιο εμφανή σκουπιδάκια που με τον καιρό εμφανίστηκαν εκεί. Μετά χρησιμοποιώντας το μικρό σκουπάκι που περιέχει η ηλεκτρική σκούπα, μπορείς να περάσεις  σχολαστικά και προσεκτικά τα πλήκτρα, χωρίς – όμως – να τους ασκείς υπερβολική πίεση. Ένας άλλος τρόπος είναι να ρίξεις  λίγο οινόπνευμα σε μπατονέτες και να τα περάσεις  ξανά κάθε ένα πλήκτρο διαφορετικά.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δεκαπέντε − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.