Χάρισέ μου, Θεέ μου, πολλά χρόνια

Οι σκέψεις της Μαρίας

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφου

18:11:24,10/22/2019
Περιστέρι- Φωτογραφία από michel kwan από το Pixabay

Χάρισέ μου, Θεέ μου, πολλά χρόνια, εύχεται η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη.Φωτογραφία από michel kwan από το Pixabay

Χάρισέ μου, Θεέ μου, πολλά χρόνια. Μόνο αυτό σου ζητάω, να ζήσω πολλά χρόνια. Όχι για να έχω πολλά χρήματα ή για να αποκτήσω υλικά πράγματα. Θέλω μόνο να γράφω. Και έχω πολλά να γράψω, τόσα πολλά, που φοβούμαι πως όσα χρόνια και να έχω πάλι λίγα θα είναι.

Χάρισέ μου Θεέ μου, πολλά χρόνια. Πόσα ανόητα φέρομαι, με πόση πλεονεξία μου επιτρέπω να ακουστώ! Είναι η καρδιά μου,  χείμαρρος που επάνω σε βιβλία και τετράδια θέλει να ξεσπάσει. Είναι το χέρι μου, ακούραστος εργάτης που μέρες και νύχτες θέλει μόνο απλώς να γράφει.

Χάρισέ μου,  Θεέ μου, πολλά χρόνια. Έχω ανάγκη να γράψω, πιο πολύ με ενδιαφέρει να γράφω από το να αναπνέω. Διότι μπορεί να αναπνέω αλλά μέσα μου να είμαι  πραγματικά ζωντανή, αλλά είναι αδύνατον να γράφω και μην αισθάνομαι πλήρης και βυθισμένη σε μία ατέρμονη γαλήνη.

Χάρισέ μου, Θεέ μου, πολλά χρόνια. Λαχταρώ να γράψω, να σκίσω σελίδες με κείμενα που θεωρώ πρόχειρα, να διορθώσω και να γεμίσω τετράδια με υπογραμμισμένες σημειώσεις. Θεέ μου, μόνο να γράφω θέλω! Όλη μου,  η περιουσία μου,  τα κείμενά μου,  είναι, όλος ο κόσμος και η ομολογία της καρδιάς μου,  μέσα σε αυτά βρίσκονται.

Χάρισέ μου, Θεέ μου,  πολλά χρόνια. Θέλω τόσα πολλά να γράψω, τόσα πολλά να αισθανθώ, πώς να χωρέσουν όλα αυτά σε λίγα χρόνια; Πώς να στοιβάξεις σε ένα τετράδιο έναν κυκεώνα σκέψεων που σαν ποτάμι ορμητικό ξεχύνεται και αγκαλιάζει όλη την πλάση; Κάθε μέρος του κόσμου αυτού;

Χάρισέ μου, Θεέ μου,  πολλά χρόνια. Μόνον  αυτό θέλω, να έχω πολλά χρόνια για να γράφω.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.