Το Α.Π.Θ. με ισχυρή παρουσία στο κορυφαίο συνέδριο «EUROMAT 2019» στη Στοκχόλμη

16:44:40,09/29/2019 
EUROMAT 2019 Νικόλαος Μιχαηλίδης

O διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταλλογνωσίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του EUROMAT 2019 Νικόλαος Μιχαηλίδης

Ισχυρή παρουσία είχε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στο 16ο Διεθνές Συνέδριο «European Congress & Exhibition on Advanced Materials & Processes –EUROMAT 2019» (https://euromat2019.fems.eu/), το οποίο έγινε στις 1-5 Σεπτεμβρίου 2019 στη Στοκχόλμη. Οι εργασίες έγιναν  υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εταιριών Υλικών (Federation of European Materials Societies).

Από πλευράς του Α.Π.Θ. συμμετείχαν καθηγητές, μεταδιδάκτορες, υποψήφιοι  διδάκτορες, μεταπτυχιακoί  και προπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν  στη διοργάνωση συμποσίων και την παρουσίαση ερευνητικών εργασιών, αλλά συνεισέφεραν  και  στην υποστήριξη της οργάνωσης του συνεδρίου με εθελοντές.

Ευεργετικό ρόλο  προς αυτή τη κατεύθυνση αυτή διαδραμάτισε η  εμπειρία, που αποκτήθηκε  από την αντίστοιχη διοργάνωση του «EUROMAT 2017» στη Θεσσαλονίκη (http://euromat2017.fems.eu/).

Τη μέγιστη συμμετοχή στην επιτυχία του «EUROMAT 2019» είχε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταλλογνωσίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και  καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Νικόλαος Μιχαηλίδης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου.

Μέλη της αποστολής του Α.Π.Θ. στο Συνέδριο «EUROMAT 2019» στη Στοκχόλμη

Μέλη της αποστολής του Α.Π.Θ. στο Συνέδριο «EUROMAT 2019» στη Στοκχόλμη

Το συγκεκριμένο  συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια από το 1989 , ενώ αναγνωρίζεται διεθνώς ως το κορυφαίο ευρωπαϊκό φόρουμ στον τομέα της επιστήμης και μηχανικής των υλικών (Μaterials Science and Engineering – MSE).

Το «EUROMAT 2019» διοργανώθηκε από τη Σουηδική Εταιρεία Τεχνολογίας Υλικών «Swedish Society for Materials Technology (SFMT)» και παρείχε ευκαιρίες εκπαίδευσης, δικτύωσης και προβολής σε όλους τους  συμμετέχοντες.

Μέλη της αποστολής του Α.Π.Θ. στο Συνέδριο «EUROMAT 2019» στη Στοκχόλμη

Από πλευράς του Α.Π.Θ. στο EUROMAT 2019 συμμετείχαν καθηγητές, μεταδιδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 70 συμπόσια που ομαδοποιήθηκαν σε 9 επιστημονικές περιοχές.

Περισσότερες από 2.400 περιλήψεις ελήφθησαν από  2.300 συμμετέχοντες, οι  οποίοι  προέρχονταν  εκ  60 και πλέον χωρών  απ’  όλον τον κόσμο.

Συνολικά διεξήχθησαν 350 συνεδρίες, παράλληλα σεμινάρια καθώς και εκδηλώσεις δικτύωσης σχετικά με την κριτική έρευνα και ανάπτυξη για την καινοτομία , καθώς και το εργατικό δυναμικό της βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα  περιλάμβανε 10 κεντρικές ομιλίες (Plenary), τις οποίες  έδωσαν αντίστοιχοι διάσημοι ερευνητές και  3 παραλήπτες βραβείων της FEMS . Επίσης, μίλησαν άλλοι 100 προσκεκλημένοι

Τέσσερα συμπόσια διοργανώθηκαν από τη FEMS και την εταιρεία «The Minerals, Metals & Materials Society – TMS» των Η.Π.Α.,  καταδεικνύοντας την τάση συνεργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

©Typologos.com 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.