«Ατυχήματα» του Γιώργου Κατσιφή για λίγες ακόμα παραστάσεις Kάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 στο Θέατρο Μπιπ

20:16:58,01/29/2020
Ατυχήματα- Θέατρο Μπιπ- Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

Η υπόθεση της μαύρης κωμωδίας «Ατυχήματα» του Γιώργου Κατσιφή αναφέρεται σε πέντε ανθρώπους,οι οποίοι πεθαίνουν μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

 

«Για να ζεις στον παράδεισο δε χρειάζεσαι περισσότερα.Μόνον αγάπη»

Σ’ ένα κόσμο μεταξύ  του πραγματικού και του φαντασιακού αναφέρεται η μαύρη κωμωδία με τίτλο «Ατυχήματα» του συγγραφέα Γιώργου  Κατσιφή, που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή  17 Ιανουαρίου 2020 και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του ίδιου για λίγες ακόμα παραστάσεις στις 9 το βράδυ κάθε Παρασκευής  και Σαββάτου στο θέατρο Μπιπ στην οδό  Αγίου Μελετίου 25,  στην Αθήνα (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 21- 30.34.40.74).

Αφίσα- Ατυχήματα- Θέατρο Μπιπ

Οι χαρακτήρες είναι απλοί άνθρωποι, φίλοι μας, συγγενείς μας, τύποι που γνωρίζουμε σε ένα μπαρ ή καθόμαστε δίπλα τους, στο τρένο

Το έργο είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες. Τη μουσική της παράστασης «υπογράφει» ο Δημήτρης Μορφέας Σπανός.

Η υπόθεση αναφέρεται σε πέντε  ανθρώπους,οι οποίοι πεθαίνουν μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.Οι ψυχές αυτών των ανθρώπων  παγιδεύονται σε ένα καφέ. Τότε τίθεται το ερώτημα μπορεί ένα καφέ να είναι ο παράδεισος, όπου μπορούν να ζήσουν αιώνια;

Ατυχήματα- Θέατρο Μπιπ- Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

Με τα «Ατυχήματα» ήθελα μια ακόμη φορά να μιλήσω για τις ανησυχίες της γενιάς μου, σε έναν κόσμο που ισορροπεί μεταξύ πραγματικού και φαντασιακού – όμως- με διαφορετική δραματουργική φόρμα. Τάδε έφη ο σκηνοθέτης- συγγραφέας Γιώργος Κατσιφής. Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

Το έργο

Ο Χάρης, ο Ανδρέας και η Σοφία είναι ένα ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο. Ο φίλος τους,  Κάρεμ δεν πείθει κανέναν από τους τρεις τους, όταν τους προειδοποιεί ότι η «παρέα»  τους, δε θα καταλήξει σε καλό. Ο ένας μετά τον άλλον πεθαίνουν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με τις ψυχές τους,να παγιδεύονται σε ένα καφέ.

Όμως, κάποιους ανθρώπους δεν μπορεί να τους αλλάξει ούτε κι ο θάνατος…

Ατυχήματα- Θέατρο Μπιπ- Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

“Νομίζω πως αυτοί οι άνθρωποι κρύβουν ιστορίες,που δε φανταζόμαστε ή που αποφεύγουμε να το κάνουμε”, λέει ο σκηνοθέτης- συγγραφέας Γιώργος Κατσιφής. Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

Τι αναφέρει  ο συγγραφέας- σκηνοθέτης

«Τα «Ατυχήματα» είναι το δεύτερο σε σειρά δικό μου, έργο που σκηνοθετώ. Ο φόβος που αντιμετωπίζει ένας θεατρικός συγγραφέας,όταν αποφασίσει να «σηκώσει» ένα έργο του,  είναι να μπορέσει να πάρει απόσταση. Να δώσει τον απαραίτητο χρόνο να κάτσει το κείμενο μέσα του, και να το αντιμετωπίσει πια σαν τρίτο μάτι. Από την άλλη νιώθεις την ασφάλεια ότι εσύ γνωρίζεις τον κόσμο σου,  καλύτερα από τον καθένα.

Η πρόκληση είναι να μπορέσεις να μεταφέρεις αυτόν τον κόσμο στους ηθοποιούς και στους υπόλοιπους συντελεστές, ώστε να λειτουργήσουν όλα (ερμηνείες, μουσική, φώτα, σκηνικά) σε μια αρμονία.Με τα «Ατυχήματα» ήθελα μια ακόμη φορά να μιλήσω για τις ανησυχίες της γενιάς μου, σε έναν κόσμο που ισορροπεί μεταξύ πραγματικού και φαντασιακού – όμως- με διαφορετική δραματουργική φόρμα. Με νέους πειραματισμούς.

Ο λόγος ωμός,οι καταστάσεις τραγικές και συνάμα ονειρικές.

Οι χαρακτήρες είναι απλοί άνθρωποι, φίλοι μας, συγγενείς μας,τύποι που γνωρίζουμε σε ένα μπαρ ή καθόμαστε δίπλα τους,στο τρένο.Νομίζω πως αυτοί οι άνθρωποι κρύβουν ιστορίες,που δε φανταζόμαστε ή που αποφεύγουμε να το κάνουμε. Μας αρέσει να βλέπουμε τη πλευρά τους,που είναι χαμογελαστή, περιποιημένη με όρεξη για σεξ,καφέ και τσιγάρο.

Γι’ αυτό,όταν αποφασίζουν να εκφραστούν σε κάτι βαθύτερο καταφεύγουν συνήθως σε μονόλογο.

Όμως,δεν επαναπαύονται,συνεχίζουν να αγωνίζονται για να βρουν τον εαυτό τους,τις πραγματικές τους,επιθυμίες ακόμη κι όταν τα προβλήματα που θεωρούν ότι προσπέρασαν βρίσκουν έναν τρόπο να εμφανίζονται μπροστά τους, ξανά και ξανά.

Ξέρουν πως στο τέλος θα βγουν νικητές. Αλλά όχι νικητές με το τρόπο που τους έχουμε συνηθίσει…», σημειώνει ο συγγραφέας – σκηνοθέτης Γιώργος Κατσιφής.

Ατυχήματα- Θέατρο Μπιπ- Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

Όμως, κάποιους ανθρώπους δεν μπορεί να τους αλλάξει ούτε κι ο θάνατος…Φωτογραφία: Ράνια Παπαδοπούλου

Η ταυτότητα της παράστασης

«Ατυχήματα»- Μαύρη Κωμωδία

Η παράσταση είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικες

Συντελεστές

Το κείμενο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κατσιφής.

Την κινησιολογία δίδαξε η Φανή Παρλή.

Το  σκηνοθέτη βοήθησαν  οι Μάκης Νάνος και Φανή Παρλή.

Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε και παρήγαγε ο Δημήτρης Μορφέας Σπανός.

Το  video trailer «γύρισε» ο Oltjon Lipe.

Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αλέξανδρος Πολιτάκης.

Την επικοινωνία έχει η Ράνια Παπαδοπούλου και τις σκηνές φωτογράφισε η Ράνια Παπαδοπούλου.

Το σκηνικό χώρο διαμόρφωσαν ο Χριστόφος Κώνστας και το xsquare design lab.

Την  αφίσα σχεδίασε ο Στέφανος Χατζηλάμπρος.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί:

Παναγιώτης Γουργουλιός (Ανδρέας), Ειρήνη Κυδωνάκη (Σοφία), Λαμπρινός Καμπούρης (Άντρας), Νίκος Παπαδάκης (Χάρης) και Χρόνης Στρίκος (Κάρεμ).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Το έργο ανεβαίνει  για λίγες ακόμα παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις  9 το βράδυ στο Θέατρο Μπιπ,Η παράσταση διαρκεί 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Τιμές εισιτηρίων

Οι τιμές των  εισιτηρίων διαμορφώθηκαν στα  12 (κανονικό), 10 (μειωμένο) και στα  7 ευρώ (ατέλεια).

Η προπώληση  των εισιτηρίων πραγματοποιείται  από το ταμείο του θεάτρου Μπιπ.

Το Θέατρο Μπιπ εδρεύει στην οδό Αγίου Μελετίου 25, στην Αθήνα (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 21- 30.34.40.74).

Ο «Τυπολόγος» είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης «Ατυχήματα» στο Θέατρο Μπιπ. 

©Typologos.com 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.