Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες

19:25:30,11/23/2018
O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα του συνδυασμού  «Συνέργεια-Πρώτα η πόλη μας» για τον αθλητισμό είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 περιόδευσε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. Μάλιστα, ο ίδιος πήγε και στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ  ενημερώθηκε προσωπικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Αηδηνόπουλος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας τα κρίσιμα χρόνια πριν και κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.Το όνομα του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης  με την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και την θέσπιση νέων θεσμών.Έχει, δε, διατελέσει πρόεδρος του Καυταντζογλείου Σταδίου. Έτσι, μπόρεσε  να συνομιλήσει στην «ίδια γλώσσα» με πρόσωπα, τα οποία  γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες του μεγαλύτερου σταδίου της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αηδονόπουλος ανέφερε  ότι το μότο του συνδυασμού είναι «Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες». Παρουσίασε, δε,  τις βασικές προτάσεις της παράταξής του,  για τον αθλητισμό, οι οποίες  είναι:

1) Συνέργεια και συνεργασία όλων αθλητικών φορέων της Θεσσαλονίκης  (ειδικά των τμημάτων υποδομής) με τη δημοτική αρχή για το ξαναζωντάνεμα του αθλητισμού στη γειτονιά.

2) Δημιουργία ήπιων χώρων άθλησης σε περιοχές που κατεγράφη  παραβατικότητα. Οι χώροι άθλησης δε θα αντικρούονται με τον περιβάλλοντα των  χώρο μνημείων. Με την ενίσχυση του φωτισμού και τη δημιουργία μικρών χώρων αναψυχής θα μπορούν παιδιά και μεγάλοι να αθλούνται όλη την  ημέρα έως και αργά το βράδυ.

3) Αξιοποίηση του  θαλάσσιου μετώπου της  Θεσσαλονίκης για δράσεις ναυταθλητισμού.

4) Προγράμματα καταδύσεων, σε σημεία με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον (Όρμος Κελαρίου  κι  υπολείμματα Φετίχ Μπουλέντ στο βυθό του Θερμαϊκού).

5) Δημιουργία ειδικών ασφαλών ζωνών ποδηλασίας.

6) Ριζική αναβάθμιση όλων των γυμναστηρίων του Δήμου.

7) Πτήσεις «Παραπέντε» από το Σέιχ Σου  με  τη λήψη όλων των  απαραίτητων ενεργειών και μέτρων ασφαλείας.

8) Προγράμματα εκμάθησης οδήγησης σε ακραίες συνθήκες σε ειδικές διαδρομές εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για καλύτερη ασφάλεια οδηγών – επιβατών.

9) Αναβίωση των Αγώνων Ρόλερ Σκι στη Θεσσαλονίκη.

10) Πραγματοποίηση όλων των Μαραθωνίων και άλλων δρόμων στη Θεσσαλονίκη με τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, αλλά και σε συνεννόηση μαζί της, ώστε να μη διαταράσσεται η φυσιολογική ζωή της πόλης.

«Από παιδί υπήρξα λάτρης του Αθλητισμού, τον οποίο είχα την τιμή να διακονήσω και ως αθλητής χιονοδρομίας, αλλά και από σημαντικές θέσεις ευθύνης»,  είπε  ο κ. Αηδονόπουλος, ο οποίος προσέθεσε ότι: «Η παράταξή μας,  εγγυάται ότι ο αθλητισμός θα αποκτήσει στο δήμο Θεσσαλονίκης και τη ζωή των συμπολιτών μας,  τη θέση που πραγματικά του αξίζει».

 Σύμφωνα με πληροφορίες,  η παράταξη «Συνέργεια-Πρώτα η πόλη μας» έχει εκπονήσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για όσους ανθρώπους (γυναίκες – άνδρες – παιδιά), που βρίσκονται στα όρια του αποκλεισμού για λόγους  σωματικής, κινητικής και νοητικής αναπηρίας.

©Typologos.com 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

οκτώ − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.